Odbojkašice bez problema sa Afrikankama

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije zabeležila je i treću maksimalnu pobedu na olimpijskom turniru u Tokiju.

Nije naša selekcija imala težak zadatak protiv reprezentacije Kenije, verovatno najslabije selekcije u našoj grupi. Ni afrička ekipa nije uspela da osvoji set protiv Srpkinja, kao što to nije uspela ni Dominikanska Republika i Japan u prva dva kola. Na kraju je po setovima bilo 25:21, 25:11, 25:20 za branioca srebrne medalje sa Olimpijskih igara u Riju.

Mada su rano stekle veliku prednost, naše su se malo mučile u finišu prvog seta. Asom Tijane Bošković poveli smo sa 21:15, ali su uporne Kenijke smanjile na 23:21. Ipak, to je bilo sve što su uradile. U drugom setu prave borbe nije ni bilo, vodili smo sa 20:9, da bi taj deo igre dobili sa 25:11. Zoran Terzić je malo kombinovao postavu, odmarao glavne adute, ali je Srbija lako dobila i treći set rezultatom 25:20.

Do kraja grupne faze slede teški dueli sa Brazilom i Južnom Korejom. Naredni meč u grupnoj fazi naša reprezentacija igraće sa ekipom Brazila u subotu 31. jula sa od 9 i 25 časova po našem vremenu. Nakon toga, ostaje još jedan meč do kraja grupne faze, sa Južnom Korejom koji je zakazan za ponedeljak 2. avgust u terminu od 2 sata nakon ponoći. Pobedom nad Kenijom Srbija je već izborila plasman u četvrtfinale.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

MATEO PRED GOSTOVANJE ZVEZDE: Da radimo, takmičimo se, i pobedimo

Košarkaši Real Madrida odavno su obezbedili prvo mesto nakon ligaškog dela Evrolige. Sutra u 32. rundi dočekuju Crvenu zvezdu Meridianbet....

POVEZANE OBJAVE