Pobeda za kraj grupne faze, Srbija čeka rivala u četvrtfinalu

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije pobedila je Južnu Koreju sa 3:0, po setovima 25:18, 25:17, 25:15, u utakmici petog kola Grupe A na Olimpijskim igrama u Tokiju.

Našu selekciju su predvodile Tijana Bošković sa 13 i Milena Rašić sa 12 poena. Bojana Milenković dodala je devet poena, a Bjanka Buša i Mina Popović po osam poena. U ekipi Južne Koreje najefikasnija je bila Jon Kung Kim sa devet poena, a Su Ji Kim postigla je šest poena. Inače, pitanje pobednika nije se postavljalo ni u jednom trenutku tokom meča, i izgleda da je kritika selektora Terzića, nakon poraza od Brazilki, urodila plodom.

Srbija je grupnu fazu završila sa četiri pobede i jednim porazom, dok Južna Koreja tri pobede i dva poraza. Obe ekipe plasirale su se u četvrfinale i sada čekaju protivnike. Prvi u grupi, i jedini neporaženi Brazil kasnije igra protiv Kenije.


U četvrtfinalu će igrati pobednici grupa sa četvrtoplasiranim selekcijama iz druge grupe, dok će preostala dva para drugoplasiranih i trećeplasiranih biti određena žrebom. Četvrtfinalne utakmice na programu su u sredu 4. avgusta.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

NADOMAK OSVAJANJA LŠ: Rojs napušta Borusiju, već poznat naredni klub?

Fudbaleri Borusije Dortmund juče su se plasirali u finale Lige šampiona eliminacijom PSŽ-a. Ova sezona biće poslednja za Marka Rojsa...

POVEZANE OBJAVE