Austrijanci imaju pik na Vojvodinu, Novosađani moraju u Linc po pobedu

VojvodinaLASK 0:1(0:0)
Mihorl 70′

U trećem kolu kvalifikacija za Ligu konferencija austrijski predstavnik, LASK iz Linca, slavio je minimalnu pobedu na Karađorđu. Gosti su se predstavili kao kvalitetna ekipa koja je u svakom trenutku znala šta želi, nametnula je Vojvodini svoj stil igre i na kraju naplatila šanse u 70. minutu kada je Mihorl postigao jedini gol. Domaćima ostaje žal za stativom Čovića, neposredno pre gola gostiju. Kroz sedam dana u Austriji ”Lalama” predstoji težak zadatak, a ako žele u plej-of, moraju da pobede LASK sa dva gola razlike.

Vojvodina: N. Simić – Cucin, Kovačević, Stevanović, Devetak, Topić, Busnić, Novevski, Čović, V. Simić, Mrkaić (od 46. Kabić).

LASK: Šlager – Janis, Vajsinger, Filipović, Rener – Pocman (od 46. Fleker), Grgić, Mihori – Gojginger, Šmit, Karamoko.

Austrijanci su ozbiljan tim, čak i u evropskim okvirima. Da su u Novi Sad došli po pobedu nagovestili su već u 2. minutu, kada su imali prvu priliku. Vojvodina je uzvratila preko Novevskog, a ”Lale” su imale ozbiljnu priliku nakon ubacivanja iz prekida i pokušaja Mrkajića u 14. minutu. Samo tri minuta kasnije Šmit je mogao da zaledi srca domaćih navijača, ali je odličan bio golman Simić.

Dosta sadržajan bio je prvi deo poluvremena, a na narednu priliku čekalo se do 33. minuta. Tada je Rener odlično šutirao sa distance, a Nikola Simić još jednom potvrdio da je ove sezone najbolji pojedinac Novosađana. Posle prvih 45 minuta rezultatom su više mogli da budu zadovoljni domaći, s obzirom da su fudbaleri iz Linca pet puta šutirali u okvir gola Vojvodine.

Na početku nastavka fudbalere, ali i gledaoce, ohladio je pravi pljusak. Bilo je teško u tim trenucima odigrati smislenu akciju, pošto je zavesa od kišnih kapi sprečavala i pogled, a kamoli precizan pas. Nekako pred kraj provale oblaka najbolju šansu ima je naš tim. Nemanja Čović se oslobodio čuvara, ”zategao” sa dvadesetak metara, golman Šlager se nije ni pomerio, ali nije ni morao, stativa je odradila njegov posao. Velika šteta za ovu priliku.

Shvatili su domaći da se može igrati sa LASK-om, krenuli su mnogo angažovanije ka golu gostiju, ali su surovo kažnjeni u 70. minutu. Mihorl je tražio prostor za udarac sa ivice kaznenog prostora, najzad se namestio na levu nogu, pokušao je Veljko Simić da uđe u blok, ali nedovoljno agresivno, pa je njegov teledirigovani projektil završio u desnom uglu Simićeve mreže. Gosti su poveli u trenucima kada je srpski tim bio opasniji. Primljeni gol uticao je na samopouzdanje domaćeg tima, elan je naglo splasnuo,pa Austrijancima nije bilo teško da mirnom igrom kontrolišu rezultat, koji je za njih odličan pred revanš u Lincu. U sudijskoj nadoknadi crveni karton dobio je desni bek Vojvodine Luka Cucin, pa na njega u Lincu neće moći da računa trener Slavoljub Đorđević.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

LŠ: Tenerife prvi finalista!

U prvom polufinalu F4 Lige šampiona, koji se igra u Beogradu, u kojem su se sastali Tenerife i Peristeri,...

POVEZANE OBJAVE