Srpkinje nisu uspele, Francuska osvojila bronzu na OI

Košarkašice Srbije nisu uspele da se domognu medalje na Olimpijskim igrama u Tokiju. One su u meču za bronzu poražene od selekcije Francuske rezultatom 91:76.

Od početka utakmice igra je bila prilično izjednačena. Izabranice Marine Maljković igrale su fantastičnu odbranu imale prednost u drugoj četvrtini, ali Francuskinje su uspele posle nekoliko nesporazuma u našoj selekciji da se približe na 25:24. Mnogo penala u ovoj deonici igre imale su Francuskinje pa su i povele, međutim Ivon Anderson je sa dva uzastopna koša izjednačila 38:38 i naterala selektorku Garnije na tajm-aut.

Na poluvreme Francuska je otišla sa vođstvom od 43:40.

Na početku drugog poluvremena, Francuska je ubacila dve trojke i napravila sedam poena viška. To je i najveći plus. Ipak naše devojke su se vratile sa pet uzastopnih poena i konačno trojkom pa je bilo 49:47. Međutim, usledio je pad u igri naše reprezentacije, Francuska se odmakla na devet poena prednosti.

Ubrzo je Francuska izgradila i dvocifrenu prednost posle nove trojke, osme iz 19 šuteva. Srbija je na drugoj strani ubacila svega četiri trojke iz 13 pokušaja. Treća četvrtina je završena velikim vođstvom Francuske 67:56. 

Evropske šampionke se nisu predale, napravile su sreiju od 12:0 i rezultatski se vratile u ovaj meč. Međutim opet je usledila serija Francuske, otišle su na dvocifrenu prednost i na kraju ostvarile pobedu u ovom meču. Na kraju, za naše devojke ipakm četvrto mesto na Igrama u Tokiju.

Najefikasnija kod Francuske je bila Gebi Vilijams sa 17 poena, Enden Mijem je dodala 16, Sandrin Gruda 14.

Kod Srbije je Ivon Anderson imala 24 poena, dok je Jelena Bruks u svom poslednjem meču za nacionalni tim ubacila 14. Sonja Vasić je meč završila sa devet poena.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Lids ide na Vembli! (VIDEO)

Fudbaleri Lidsa plasirali su se u finale plej-ofa za plasman u Premijer ligu pošto su na svom terenu u...

POVEZANE OBJAVE