Tijana i Maja popele Srbiju na postolje, odbojkašice dominantno do bronze!

SrbijaJužnaKoreja 3:0(25:18, 25:15, 25:15)

Nismo ni sumnjali da će nas odbojkašice još jednom obradovati medaljom sa Olimpijskih igara. Istina, nismo odbranili srebro sa Igara iz Rija, ali je i bronza veliki uspeh. U meču za treće mesto Srbija je deklasirala Južnu Koreju sa 3:0, dobivši je po drugi put na ovom takmičenju. Jasno je da je onaj polufinalni meč sa Sjedinjenim Američkim Državama bio samo slab dan, ali su srpske odbojkašice imale pravo i na tako nešto. Bronzana medalja u odbojci je deveta za našu zemlju u Tokiju čime smo oborili rekord iz Brazila. Medalja vaterpolista je već upisana kao deveta, a nadamo se da će ona biti treća zlatnog sjaja.

Posle dobrog otvaranja meča i vezanih poena Tijane Bošković, Srbija je povela sa 5:2. Tada je usledio najbolji period igre naših rivalki u meču, napravile su Korejke seriju 6:1 i prednost je prešla na njihovu stranu. Kod vođstva Azijatkinja od 13:10 naš selektor Terzić je zatražio tajm-aut i tada se sve vratilo na svoje mesto. Napravili smo 4:0 na servis Bjanke Buše, stigli do preokreta, a poslednje vošstv u utakmici za bronzu Koreja je imala kod 16:15. Usledio je fantastičan finiš seta, protivnice su uspele da osvoje samo dva poena do njegovog kraja, a šlag na torti bio je as servis Tijane Bošković kojim je stigla do 14 osvojenih poena od 25 naših u prvom setu.

Nikakve neizvesnosti nije bilo u drugom setu. Od samog početka Srbija je nametnula svoj stil igre, Maja Ognjenović je dirigovala našom igrom, a nezaustavljiva Tijana Bošković bombardovala je Korejke sa krajeva. U drugom setu odličnu rolu imali su naši srednji blokeri, Milena Rašić i Mina Popović, pa je naša prednost konstantno rasla, od 6:3, 11:6 do 19:11. Set je dobijen sa deset razlike, što je toliko ubedljivo da Korejkama nije ostavilo nikakvu nadu da mogu uopšte razmišljati o nekom preokretu. Treba reći da je Tijana Bošković u jednom trenutku vezala četiti as servisa.

Znali smo da je treći set samo formalnost i da naše devojke neće ništa prepustiti slučaju. Jeste Koreja povela sa 4:2 na početku, ali to nije dugo trajalo. Brzo smo prešli u vošstvo, bilo je 7:5, a već na polovini seta 14:7. Trebalo je samo još privesti set kraju i okititi se još jednom medaljom. Najbliže što su Korejke prišle bilo je na -4, ali je odličnim servisima Boškovićeve razlika ponovo postala nedostižna. Naša igra u polju je bila odlična i mada su Korejke selekcija koja nikad ne odustaje, čak i njima bilo je jasno da od bronze nema ništa. Treći set dobijen je kao i drugi, sa deset poena razlike, a fantastična Tijana Bošković je još jedan meč završila sa više od 30 poena. Osvojio je naš korektor 33 poena što je jedan od najboljih učinaka u istoriji ovog sporta. Igrala su se samo tri seta, pa samo možemo da pomislimo do koje bi brojke Boškovićeva stigla da se igralo, recimo, pet setova.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Ataman siguran: Bolji smo od Makabija

Košarkaši Panatinaikosa savladali su Makabi u okviru drugog susreta četvrtfinalne serije. Sada slede dva okršaja u Beogradu – 30....

POVEZANE OBJAVE