Son srušio šampiona, Vest Hem slavio na severu Engleske

Utakmicama u Njukaslu i Londonu spuštena je zavesa na uzbudljivo prvo kolo u engleskoj Premijer ligi.

I bez Harija Kejna Totenhem je srušio šampiona na svom Vajt Hart Lejnu. Strelac odluke bio je Korejac Son u 55. minutu, ali je ovaj fudbaler mogao i ranije da savlada golmana Edersona. Podsetimo Hjon-Min Son je bio strelac i prošle sezone u pobedi ”Sparsa” nad Sitijem u Londonu. Imao je i šampion svoje šanse, posebno u prvom poluvremenu, ali Fernandinjo, Kaselo i Rijad Marez nisu bili dovoljno precizni. Najbolju šansu za domaćina u prvom delu imao je Son, ali je njegov udarac otišao zamalo pored stative.

U 55. minutu Son je levom nogom sa dvadesetak metara pogodio ugao Edersonovog gola, a pet minuta kasnije Bergvajn je mogao sve da reši. Priliku za poravnanje imao je Kevin De Brujne u 84. minutu, a desetak minuta ranije i najskuplja letošnja akvizicija Sitija, Džek Griliš, mogao je da postigne gol. Oba puta istakao se golman Loris. Pošto Harija Kejna nije bilo u sastavu domaćina, čini se da je pitanje trenutka kada će obući dres Sitija i postati ”Građanin Kejn”, poput Orsona Velsa u čuvenom filmu.

Fantastičan meč odigran je na severu Engleske, u Njukaslu. Svaka čast Junajtedu i Lidsu, ali najbolja utakmica prvog kola ubedljivo je duel ”Svraka” i Vest Hema na Sent Džejsm parku. Vodio je Njukasl sa 1:0 i 2:1, ali je tim Dejvida Mojesa odličan i uspeo je na kraju i ubedljivo da pobedi. ”Svrakama” fale igrači, ne može sve sam sjajni Sen Maksiman, čovek koji je do ludila dovodio defanzivce ”Čekićara”, već mora da ima podršku ostatka tima, pogotovo defanzivaca. Vilson je doveo domaće u vođstvo već u 5. minutu, poravnao je Kresvel, ali je prd kraj poluvremena Marfi vratio prednost Njukaslu. Odbranio je Vudman penal Majklu Antoniju u 53. minutu, ali je odbijenu loptu Alžirac Benrahma poslao u mrežu. Tu je bio kraj za domaćina, ubrzo su pogodili i Souček i Antonio, posle kontra napada i bodovi su otišli u London.

NjukaslVestHem 2:4(2:1)
Vilson 5′, Marfi 40′ – Kresvel 18′, Benrahma 53′, Souček 63′, Antonio 66′

TotenhemMančestersiti 1:0(0:0)
Son 55′

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

SERIJA A: Salernitana i matematički ispala, Frozinone pobegao iz zone ispadanja (VIDEO)

U prvom meču 34. kola Serije A, Frozinone je savladao Salernitanu 3:0. Ekipa sa juga Italije je ovim porazom i...

POVEZANE OBJAVE