GIGANT U DUGOVIMA: Otišao je Mesi, sada ih sustiže finansijski krah

Ni nakon odlaska Lea Mesija, za ekipu Barselone, ne prestaju problemi.

Blaugrana je slavila u prvom kolu Primere protiv Real Sosijedada sa 4:2, ali to nije kraj njihovim mukama.

Najveće su one finansijske prirode, zbog čega je, predsednik kluba Đoan Laporta, sazvao konferenciju za medije.

-Sazvao sam ovu konferenciju za medije kako bih stavio više stvari u kontekst i kako bih objasnio na što smo naišli kad smo preuzeli klub. Prva stvar koju smo morali da napravimo je dizanje kredita od 80 miliona evra. Da to nismo učinili ne bismo mogli da isplatimo plate. Videli smo i da moramo da sprovedemo hitne popravke na Kamp Nou. Da nismo, gledaoci na stadionu bi ugrožavali svoje živote. To nas je stajalo 1.8 miliona evra. Zahvaljujući brzini naše reakcije, navijači su mogli da dođu na utakmicu u nedjlju. – objasnio je Laporta.

Kao odgovornu za loše rezultate, on je naveo prethodnu upravu. Izneo je još poražavajućih detalja:

Barselona ima negativnu neto vrednost od 451 milion evra. Plate za sportiste i ljude koje rade s njima koštaju nas 617 miliona evra godišnje, što je 25 do 30% više nego što plaćaju naši konkurenti. Recimo, Real na plaće troši 342 miliona eura. Uzeli smo kredit od 550 milliona evra uz kamatu od 1.1% kako bismo restrukturirali klub. Bivša uprava napustila je Kamp Nou znajući da klubu prete brojne opasnosti. Trenutni dug iznosi milijardu i 350 miliona evra. Ekonomska situacija je vrlo zabrinjavajuća, a financijska situacija dramatična. – izjavio je on.

On je, na kraju, obećao bolju budućnost kluba:

Klub će vratiti svoju finansijsku moć, ali to će potrajati. Moramo se da rekonstruišemo, čitavu ekipu.  Što se tiče Lea, bila je to žalosna, ali nužna odluka. Ako budemo složni, nova era biće vrlo uspješna. Igrači su motivisani. Poručili su mi da će se boriti do poslednje kapi krvi da učine ovu eru uspešnom. Ekonomska situacija u klubu će, verujem, za nekoliko godina postati zdrava. – zaključio je predsednik Barselone.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Gocić pred Crvenu zvezdu: Respekt i priprema za Ligu šampiona!

Derbi meč poslednjeg kola ligaškog dela domaćeg vaterpolo šampionata igra se na bazenu SC "11. april" u subotu od...

POVEZANE OBJAVE