Pavkov najavio oluju, gromovi Kataija, Bena i Ivanića spržili Rumune (VIDEO)

CrvenazvezdaKluž 4:0(2:0)
Pavkov 5′, Katai 38′, Ben 68′, Ivanić 77′

Posle prvih 90 minuta dvomeča sa rumunskim šampionom Klužom, Crvena zvezda je na korak od novog plasmana u Ligu Evrope. Crveno-beli su stekli veliku prednost pred revanš u Rumuniji narednog četvrtka, i trebalo bi da se dogodi pravo čudo pa da četa Dejana Stankovića prokocka ogromnu zalihu sa ”Rajka Mitića”. Čini se da su u Zvezdi malo i precenili Kluž, pa su samo u drugom poluvremenu odigrali svoju igru, pitanje je sa koliko bi lopti u mreži otišli Rumuni da su crveno-beli od samog starta zaigrali kako znaju.

Crvenazvezda: Borjan – Gobeljić, Degenek(od 45′ Pankov), Dragović, Rodić, Sanogo, Ben, Kanga(od 72′ Krstičić), Ivanić(od 80′ Srnić), Katai, Pavkov(od 80′ Pavkov)

Kluž: Arlauskis – Manea, Čiobotariju, Sestor, Kamora – Sigurjonson, Rodrigez – Deak, Omrani(od 62′ Alibek), Petrila – Debeljuh(od 62′ Kostaće)

Izgledalo je da ćemo na početku meča gledati ispitivanje snaga srpskog i rumunskog šampiona, ali je to trajalo samo pet minuta. Posle velike greške gostiju na njihovoj polovini, lopta je stigla do Bena koji je bio brži od Sestora i našao se oči u oči sa Arlauskisom, Litvanac je ogbranio, ali se lopta odbila pravo na glavu Pavkovu koji je lako šalje u nebranjenu mrežu. Zvezda je povela iz prve ozbiljne akcije na meču.

Isplatilo se Dejanu Stankoviću što je dao prednost Milanu Pavkovu u odnosu na Dionija i Krstovića koji su imali prednost u dvomeču sa Šerifom. Posle vođstva Zvezda je igrala bolje, stizala je do šesnaesterca lako, ali završnice nije bilo. Jedino je Ivanić jednom pokušao sa distance, preslabo da ugrozi Arlauskisa. Tek u drugoj polovini prvog dela Kluž je pokazao zašto je četverostruki uzastopni šampion Rumunije. ”Žek-lezničari” su preuzeli kontrolu igre, lopta je češće bila u njihovom posedu i počeli su da ugrožavaju Borjana. Najbliži izjednačenju gosti su bili u 24. minutu kada je posle kornera Pavkov pomalo nespretno zahvatio loptu glavom, srećom po Zvezdu ona je otišla iznad prečke. Ne bi tu Borjan mogao ništa da je krenula ka mreži.

Bilo je neprijatno za Zvezdu nekoliko puta nakon ubacivanja Deaka iz prekida, u 37. minutu stvorila se gužva u petercu srpskog prvaka, možda je lopta zakaćila Gobeljića u ruku, ali je on spretno reagovao i ispucao je u polje. Već u sledećem napadu Zvezda je postigla novi gol. Centaršut Ivanića Pavkov je grudima odložio za Kataija, a vezista Zvezde inteligentno, kroz noge Sestoru, poslao loptu u desni donji ugao, dok je Arlauskis krenuo u levi. Velika prednost za domaćina u 38. minutu. U poslednjem minutu dvea loša detalja za Zvezdu. Prvo je poništen gol Benu, opravdano zbog ofasajda Kataija, a onda se povredio Degenek i Stanković je morao na teren da pošalje Pankova. Poluvreme je završeno sa 2:0, što je odličan rezultat za Zvezdu, pored činjenice da nismo gledali neku spektakularnu partiju ni sa jedne strane. Ipak, rezultat je najvažniji u ovom dvomeču.

Prvu šansu u nastavku imali su gosti u 48. minutu. Kanga je neoprezno faulirao dosta zapaženog Omranija, dosuđen je slobodan udarac sa dvadesetak metara, prava pozicija za levaka, kakav je Deak. On je solidno šutirao, Borjan se bacio, a lopta je liznula prečku sa gornje strane. Pet minuta kasnije Pavkov je mogao opet da pogodi mrežu Kluža. Centrirao je Katai sa leve strane, a visoki golgeter je mogao i bolje glavom sa sedam, osam metara. Poslao je loptu pravo u ruke Arlauskisu.

Imala je Zvezda dosta prostora u napadu, s obzirom da su gosti izašli visoko. Posle dobre akcije crveno-beli su dobili samo korner u 56. minutu, a nešto kasnije obrukao se Pavkov u sjajnoj situaciji, Ben mu je u pravom trenutku dodao loptu, ali ju je korpulentni centarfor veoma loše zahvatio. Mini seriju dobrih napada domaćih oknčao je Katai udarcem pored stative. To kao da je najavilo novi gol Crvene zvezde. Grešku na sredini napravio je Deak, poslao je loptu u noge Ivaniću, a ovaj je uradio pravu stvar, doneo je do kaznenog prostora i onda pravovremeno poslao ka Benu, fudbaler sa Komora se namestio na levu nogu i tu Arlauskis nije mogao ništa, velikih 3:0 za srpski tim.

Rumuni su sve teže uspevali da pariraju raspoloženom srpskom šampionu, svaki prelazak centra za Zvezdu je bila prilika za novi pogodak. Četvrti je pao posle kornera, Ben je levom nogom zavrnuo na peterac, defanzivci Kluža striktno su motrili na Pavkova, a Ivanić je, skoro neometan, glavom poslao loptu iza nemoćnog golmana gostiju. Malo je nedostajalo da Kluž stigne do počasnog gola u 86. minutu. Rezervista Alibek je odlično zahvatio loptu ubačenu sa leve strane, pravi projektil je krenuo ka golu domaćih, ali je ona pogodila prečku, od koje se odbila ispred linije Borjanovog gola.

Shvatili su to domaći kao upozorenje, pa su rešili da prednost do kraja brane napadajući rivala. To je bio pravi recept tokom svih 90 minuta, pa je upalio i u samom finišu. Vreme je prolazilo, lopta je bila u posedu domaćih fudbalera, a u tom je stigao i poslednji zvižduk sudije Kabakova iz Bugarske.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

U formi pred EURO: Mitrović nastavio da trese mreže i nakon povrede (VIDEO)

Fudbaleri Al-Hilala savladali su Al Ahli u gostima sa 2-1 posle preokreta, u 28. kolu tamošnje Premijer lige. Tako...

POVEZANE OBJAVE