BEZ PROBLEMA: Srpkinje ubedljive protiv Bosne

Srbija – Bosna i Hercegovina 3:0 (25:11, 25:18, 25:14 )

Odbojkašice Srbije, uspešno su započele odbranu titule prvaka Evrope. One su bile bolje od selekcije BiH sa ubedljivih 3:0, iako je Bosna pružila jak otpor, samo u drugom setu. Srpske odbojkašice, pokušaće na ovom šampionatu, da osvoje treće zlato uzastopno.

Na početku prvog seta, Srbija se odlepila i povela sa 4:2. Ponovo je konce igre Srbije preuzela Tijana Bošković, koja je, sa tri uzastopna asa, povisila vođstvo naše selekcije na 7:3. Bosanke su zaigrale malo bolje i približile se na tri poena zaostatka. Međutim, naše odbojkašice su dodale gas, i imaju sada 14:7, i nedostižnih sedam poena prednosti u prvom setu. Igra Bosanki se raspala, i Srbija je lagano privela prvi set kraju. Naše odbojkašice imale su više poena iz servisa, i dobrom odbranom, ga rešile u svoju korist.

Bosanke su nešto bolje otvorile drugi set, i imaju minimalnu prednost. One su se odlepile, nakon što su, posle dobre odbrane, povele sa 6:4. Kasnije su povele i sa 8:5, zahvaljujući dobroj igri na servisu, što našoj selekciji nedostaje u drugom setu. Ipak, naše odbojkašice su preokrenule, i nakon minusa od tri poena, imaju minimalno vođstvo. Rezultatski egal održava fenomenalna Dajana Bošković, rođena sestra naše odbojkašice Tijane. Ipak, Srpkinje su zaigrale bolje, i odlepile se na 21:16. Iako jednako ubedljivo dobijen, reprezentacija BiH, pružila je znatno jači otpor u ovom setu.

Bosna je i treći set započela bolje, i povela sa 2:0. Naše devojke su to brzo anulirale, i povele sa 3:2. Međutim, dobra igra Bosne, bila je kratkog daha. Srbija je, nakon toga, ponovo stvorila ubedljivu prednost tokom trećeg seta.

Najefikasnija u redovima Srbije, bila je Tijana Bošković sa 16 poena, a pratila ju je Bjanka Buša sa 11 poena. Kod poražene ekipe, istakla se, Dajana Bošković sa 14 poena.

Srbija, naredni meč igra protiv Francuske, u subotu od 21 čas.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

PL: Debakl Junajteda! (VIDEO)

Mančester Junajted nastavlja sa katastrofalnom sezonom, pošto su doživeli pravi debakl na gostovanju Kristal Palasu. Tim Erika Ten Haga poražen...

POVEZANE OBJAVE