FRANCUSKA DEKLASIRANA: Srpkinje se prošetale do druge pobede

Srbija – Francuska 3:0 (25:14, 25:13, 25:16 )

Odbojkašice Srbije, ostvarile su i drugu pobedu na prvenstvu Evrope. One su, u beogradskoj Areni, slavile protiv Francuske bez izgubljenog seta. Naše odbojkašice su, u svakom delu igre, nakon početnog egala, uspevale da stvore veliku prednost i bez problema reše utakmicu u svoju korist.

Naše odbojkašice su, nešto slabije ušle u prvi set, dozvolivši agresivniju igru Francuske na obe strane terena. Nakon greške Žikel, Srpkinje su se odlepile na 5:3 u prvom delu igre. Francuskinje odlično serviraju i jednako dobro se brane, što našoj selekciji otežava da nametne svoju igru. Ipak, naše odbojkašice su uspele da se odlepe na osetnijih plus četiri, i povedu 9:5. Srpkinje su nastavile da održavaju tu prednost, čak su je i uvećale na ubedljivih 10 poena. Ovaj set, obilovao je odličnim odbrambenim i napadačkim potezima na obe strane, dostojan Evropskog prvenstva. Tijana Bošković je sjajnim smečom, okončala prvi deo igre u našu korist.

Srbija je bolje počela drugi set, i povela sa 3:0. Agresivnom igrom u napadu, naša reprezentacija stekla je prednost od 6:1. Kasnije su nastavile da održavaju prednost od šest poena. Srpkinje su, nastavile da igraju ubedljivo i u drugom delu igre, ponovo stvorivši dvocifrenu prednost. Francuskinje su, uspele da neznatno smanje razliku dobrim servisima. Odličnu igru u drugom setu, krunisala je Bojana Milenković, koja je uz četiri bloka, smečovala za vođstvo Srbije od 2:0 u setovima.

Bolje je počela Francuska treći set i povela sa 4:2. Međutim, naše odbojkašice su, serijom 3:0, povele sa 5:4. Početak seta, dakle, doneo nam je egal igru. Ipak, dobrom odbranom i blokom, Srbija je stekla plus tri, 9:6. Uz malo oscilacija, naše odbojkašice su uspele da se odlepe i privedu meč kraju. Katarina Lazović je stavila tačku na još jednu ubedljivu pobedu Srbije.

Najefikasnije u srpskom timu bile su Tijana Bošković sa 20 i Bojana Milenković sa 12 poena.

U Francuskoj su se istakle Bah i Kazot sa 4 poena.

Naredni duel, Srbija igra protiv Belgije, sutra od 20 časova.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

PORAZ CRNO-BELIH: Četvrtina kojom je Olimpijakos slomio Partizan (VIDEO)

Košarkaši Partizana zakomplikovali su dodatno plasman u plej-in Evrolige nakon poraza od Olimpijakosa. Propustili su priliku da budu u zoni...

POVEZANE OBJAVE