NEZAUSTAVLJIVE SU: Srpkinje zabeležile i treću pobedu

Srbija – Belgija 3:0 (25:21, 25:21, 25:21)

Odbojkaška reprezentacija Srbije savladala je selekciju Belgije sa 3:0 u okviru trećeg kola Evropskog prvenstva. Belgijanke su pružile dostojan otpor dvostrukom uzastupnom prvaku evrope, ali više od toga nisu mogle.

Belgijanke su bolje ušle u meč, povele su sa 3:1, međutim naše devojke su stigle prednost i fantastičnim poenima Tijane Bošković uspele da prerokrenu igru u svoju korist. Međutim ni protivnice se nisu predavale, ređale su poene i pokazale kvalitet, ali naše devojke su uspele da se odmaknu i osvojile su prvi set rezultatom 25:21.

U drugom setu obe reprezentacije su igrale snažnu odbojku, smenjivali su poeni i za jedne i za druge. Srbija je povela sa 14:11. Naše odbojkašice se održavale ovu prednost, ali su se Belgijanke u završnici seta uspele približiti, ali to je bilo sve što su mogle ureaditi jer je na servisu bila sjajna Maja Ognjenović, a u duelima sa Tijanom Bošković Belgijanke su bile bez ikakve šanse, pa je drugi set završen identičnim rezultatom kao i prvi 25:21 i 2:0 u setovima za Srpkinje.

Bolje naše odbojkašice kreću u treći set i vode 2:0. Zahvaljujući dobrim servisima Mine Popović, Srbija je stekla pet poena prednosti i povela sa 8:3. Kao i u prva dva seta, Belgijanke uspevaju da održe priključak, ali ne i da zaprete.

Našu reprezentaciju je, do pobede predvodila maestralna Tijana Bošković sa čak 27 poena a pratila ju je Milena Rašić sa 12. Kod Belgijanki, istakla se Brit Herbots sa 20 poena.

Naredni meč, Srbija igra u utorak protiv Azerbejdžana, sa početkom od 20 časova.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Atalanta bolja od Lećea za plasman u LŠ

U okviru 37. kola italijanske Serije A, fudbaleri Atalante savladali su kao gosti ekipu Lećea rezultatom 2:0. Atalanta će naredne...

POVEZANE OBJAVE