Srbija u laganom ritmu “pregazila” Azerbejdžan

Srbija – Azerbejdžan 3:0 (25:17, 25:20, 25:19)

Odbojkašice Srbije stigle su i do četvrte pobede, u isto toliko mečeva, na Evropskom prvesntvu pošto su savladale Azerbejdžan 3:0 u setovima. Ovo je bila 20. uzastopna pobeda reprezentacije Srbije na evropskim prvenstvima.

Prvi set reprezentativske Srbije su rešile u svoju korist rutinski i ubedljivo. Od samog starta seta su stekle 4:0, koje su održavali većinu seta. Na kraju konačnih 25:17.

U drugom setu viđen je isti početak, samo na drugoj strani. Azerbejdžan je dobro počeo set. brzo stekao 4 poena prednosti i održavao je prednsot do sredine seta. Od tog trenutka Srbija malo po malo pravi razliku i na kraju slavi sa 25:20.

U trećem setu Zoran Terzić je napravio nekoliko izmena, i pružio šansu igračicama sa klupe. Ispostaviće se da je upravo to bio najbolji set reperezentacije Srbije. Bilo je egal do 13:13, kada posle jednog maratonskog poena, koji je pripao Srbiji, izabranice selektora Terzića ulaze u Seriju 8:0 koja je označila i kraj meča. Na kraju trećeg seta 25:19.

Srbija je u grupi A prva sa sve četiri pobede, i na taj način je i matematički obezbedila prolazak u narednu rundu, a vrlo verovatno i prvo mesto. U poslednjem kolu Srbija se sastaje sa Rusijom.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Vojvodina se oglasila saopštenjem: Ozbiljna liga ovo sebi ne bi smela da dozvoli

Vojvodina je izdala saopštenje povodom dešavanja u finalnoj seriji ABA 2 lige. Spartak je na domaćem terenu u drugom meču...

POVEZANE OBJAVE