Istorijska pobeda Srbije i “betonirano” prvo mesto u grupi

U duelu Srbije i Rusije, dve reprezentacije koje su osvojile poslednjih pet evropskih prvesntava, viđena je prava drama u pet setova. Srbija je na kraju slavila 3:2, a to je bila istorijska pobeda s obzirom da je to prvi put da je savladana Rusija na evropskim prvenstvima.

Prvi set je bio u potpunosti izjednačen. Dugo se igralo poen za poen, i Srbije je teku samom finišu stvorila prednost koja je dovela do njegovog osvajanja rezultatom 25:22.

U drugom setu bolje je počela Rusija. Brzo su napravili prednost od 4 poena prednosti, ali je Srbija uspela da se prvo vrati, a onda i na servis Lazović da stvore prednost od 19:12. Izabranice Zorana Terzića su u tome delu igre napravile neverovatnu seriju 13:2. Do kraja seta nije bilo uzbuđenja i sa 25:19 Srbija je povela 2:0.

U trećem setu pad u igri Srbije i Rusija je vrlo ubedljivom igrom došla do osvojenog seta. Ključni trenutak je bio na 17:15 za Rusiju, kada su napravile seriju od 7:0. Bio je to prvi izgubljen set za Srbiju na Evropskom prvenstvu.

U četvrtom setu Srbija je diktirala rezultat i stila je do prednosti 18:12. Činilo se da će to biti rutinski privedeno kraju, ali Rusija se nije predavala i u brzo stigla do samo poena zaostatka, a potom i do izjednačenja 21:21. Rusija se bolje snašla u završnicu, bile su koncentrasinije i došle do 24:22. Mirković je dobrim servisom uvela set u igru na razliku, a Rusija je asom dobila set 26:24 i otišlo se u peti set.

Peti set je bio vrlo napet i izjednačen. Igralo se poen za poen, a Srbija je prvu osetniju prednost na 13:10, a posle tajm auta blokom Tijane Bošković dolazi i do meč lopte, koju su odmah iskoristile – 15:10.

Bila je to 21. uzastopna pobeda na evropskim prvenstvima za Srbiju. Tijana Bošković je bila sjajna i osvojila je 30 poena. Rival u 1/8 finala će biti četvrtoplasirana ekipa iz grupe C.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Sferopulos pred Partizan: Nema tajni

U okviru trećeg meča finalne serije ABA lige, košarkaši Crvene zvezde gostuju Partizanu u nedelju od 20.30 časova u...

POVEZANE OBJAVE