Srbija se razbudila i deklasirala Francusku za polufinale

Odbojkašice Srbije su pobedom nad Francuskom 3:1 došle do polufinala Evropskog prvenstva. Bio je to meč u koji su izabranice Zorana Terzića ušle dosta slabo, ali uspelo je da ih trgne gubitak prvog seta tako da su meč na kraju rešileu svoju korist vrlo dominantno.

Prvi set pripao je u potpunosti Francuskinjama. Stvorile su osetnu prednost od samog starta, a Srbija je najozbiljnije ugrozila na 20:21. Međutim, i u tom delu Francuskinje su bile koncentrisanije i uspele su da osvoje prvi set sa 25:22.

U drugom setu bila je drugačija priča. Srbija je povela u ranoj fazi i tu prednost je održavala do kraja. Bilo je oscilacija, Francuska je pretila i prišla na 19:18. Ipak, od tog trenutka, svih šest poena do kraja je osvojila Srbija i na kraju ubeljivo osvojila set i došla do 1:1.

U trećem setu potpuna rapsodija izabranica Zorana Terzića. I oni najverniji ljubitelji odbojke teško da će se setiti kada je u nekom setu protivnik ovako deklasiran. Krenule su furiozno sa vođstvo 7:0, a nastavile su dalje da melju Francuskinje do maksimalnih 18 poena razlike na kraju seta -25:7.

U četvrtom setu se nastavilo tamo gde se stalo u trećem. Na terenu je postojao samo jedan tim i to je bila Srbija. Maja Ognjenović je razigravala sa svih strana ostatak tima, Francuskinje nisu znale odakle puca. Pednost je rasla iz poena u poen i bila je dvocifrena na 19:9. Na kraju seta 25:20.

U polufinalu Srbija će se sastati sa reperezentacijom Turske.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

PRVO POJAČANJE ŽALGIRISA: Trinkijeri dovodi košarkaša Bajerna

Kako stvari stoje, košarkaš Bajern iz Minhena Silvan Fransisko, sledeće sezone će se preseliti u Litvaniju, gde će nositi dres...

POVEZANE OBJAVE