NESALOMIVE SU: Pala je Turska, Srbija brani zlato!

Srbija – Turska 3:1 (32:34, 28:26, 25:23; 25:13 )

Odbojkašice Srbije, plasirale su se u finale Evropskog prvenstva, pobedom na Turskom. U reprizi finala iz 2019. godine, Srbija je uspela da slomi otpor veoma jakog protivnika. Turkinje su, prvi set dobile u dramatičnoj završnici, kada se igralo na razliku. Isto je bilo i u naredna dva seta, kada je Srbija bila uspešnija. U trećem delu igre, Turskoj je opala koncentracija, pa su to naše odbojkašice iskoristile i upisale trijumf. Tako će imati priliku, da treći put za redom, osvoje prvenstvo Evrope i produže niz od 24 uzastupne pobede na Evropskom šampionatu.

Şelekcija Turske je bolje počela meč i povela sa 3:0. Nakon toga je usledio egal, nakon što je Tijana Bošković, izjednačila na 6:6. Međutim, Turkinje prave seriju od 5:0, i odlepljuju se na 11:6. Koriste našu lošiju partiju i ulazak u meč.

Ipak, naše odbojkašice, uspevaju da smanje na 13:11, nakon dobre odbrane, i poena Tijane Bošković. Kasnije su uspele i da povedu sa 15:14, vrativši se iz minusa. Kasnije je set ušao u egal završnicu i sada je 20:20. Imale su Turkinje, dve set lopte, ali je Srbija i to uspela da spasi, i uvede ovaj set, na razliku.

Igralo se poen za poen, i naša selekcija sada ima set loptu. Turkinje su, ponovo uspele da dođu do set lopte, ali je nisu iskoristile. Posle ogromne borbe, Turska osvaja prvi set sa čak 34:32, nakon sedam set lopti. Iako su se vratile iz minusa, nisu uspele naše devojke da povedu.

Uprkos nesrećnom završetku prvog seta, Srpkinje bolje počinju drugi, povevši sa 4:0. Međutim, ponovo su dozvolile Turkinjama da se približe, pa je sada 8:7. Odbile su naše taj nalet i vode 11:8. Povele su naše i sa 16:12, ali Turkinje se ponovo vraćaju i stižu do izjednačenja. Potpm su iskoristile, naše greške i povele 19:18, a kasnije sa 20:18. Sve teža situacija za Srbiju.

Drže naše priključak na minusu od jednog poena. Lavovskom borbom, naše odbojkašice, stigle su do izjednačenja 23:23, pa nas ponovo očekuje neizvesna završnica. Igraće se na razliku. Naše odbojkašice, znatno bolje su odigrale i izjednačile na 1:1 u setovima, iako su Turkinje, imale set loptu za 2:0, pri rezultatu 26:25.

U egal ritmu počeo je treći set, ali Turkinje, od 4:4, prave seriju, i vode sa 6:4. Kako se set razvijao, obe ekipe su u egalu. Ipak, Srbija je uspela da napravi niz od 2 poena, i povede sa 14:12. Potom je Srbija nastavila da održava prednost od tri poena. Povele su naše odbojkašice sa 19:15, ali, serijom 4:0, Turska izjednačuje, i, ponovo uvodi set u neizvesnu završnicu.

Bolje su se snašle naše odbojkašice i Katarina Lazović, smečovala je za osvajanje drugo seta i vođstvo Srbije od 2:1. Deli nas samo jedan set od borbe za zlato.

Naše devojke su, agresivno počele četvrti set, i povele na početku sa 7:3. Za sada, održavaju stečeno vođstvo. Kasnije su ga uvećali na sedam poena prednosti. Turkinje se ne predaju, maksimalno pokušavaju da smanje vođstvo Srbije, iako je poraz neminovan. Srbija je furiozno završila meč, blokom Tijane Bošković.

Ona je bila najefikasnija u ekipi Srbije sa čak 39 poena. Kod poraženih Ebrar Karakurt imala je 23 poena.

Srbija će u finalu, igrati protiv pobednika meča, između Italije i Holandije. Taj duel, na programu je sutra od 20 časova.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Srbija na korak od novog predstavnika u ABA ligi posle “čuda”! (VIDEO)

Košarkaši Vojvodine plasirali su se u finale ABA 2 lige pošto su uspeli da nadoknade zaostatak od čak 18...

POVEZANE OBJAVE