Dafi spasio bod Ircima, sigurne pobede Rusa i Norvežana

Odigrana je prva polovina utakmica kvalifikacija za Mundijal u Kataru predviđenih za ovu subotu.

Pored duela u Beogradu, u A grupi igrali su još Irci i Azerbejdžan. Očigledno se selekcija Stivena Kenija nije oporavila od šoka koji im je priredio Kristijano Ronaldo pre tri dana, pa su ostali bez trijumfa i posle ovog kola. Ipak, osvojili su prvi bod u ovim kvalifikacijama, kao i Azeri, ali su obe selekcije ostale bez šanse da se bore makar za drugo mesto u grupi. Irci su furiozno otvorili meč, ali nisu uspeli da postignu gol. Kažnjeni su u prvom minutu nadoknade prvog dela kada je Mahmudov doveo goste u vođstvo. Činilo se da će sva tri boda otići u Baku, ali je fudbaler Brajtona, Stiven Dafi, u 87. minutu visoko skočio i savladao golmana Magomedalijeva. Srbija sada ima 10 bodova, kao i Portugalija na drugom mestu, dok je Luksemburg ostao na šest. Po jedan su osvojili Irci i Azerbejdžan.

Golom novog napadača Bajera iz Leverkuzena, Pohjanpala, Finska je došla do prve pobede u kvalifikacijama i sa poslednjeg, skočila na drugo mesto u D grupi. U Helsinkiju je pao Kazahstan, a selekcija ”zemlje 1000 jezera” sada ima 5 bodova iz tri utakmice. Na tabeli vodi Francuska sa 8. Lako su Norvežani slavili u Letoniji, Haland je pogodio sa bele tačke u 20. minutu, a napadač Sautemptona Elijanusi postavio je konačan rezultat u 66. minutu. Norvežani su, bar za kratko, preuzeli prvo mesto u G grupi.

U grupi H igrane su dve utakmice, u očekivanju derbija Slovačka-Hrvatska. Rusija je sada prva, nakon pobede na Kipru od 2:0. ”Zbornaja Komanda” je slavila golovima Erokina i Žemaledinova i tako otpisala ostrvsku selekciju iz borbe za odlazak u Katar. Slovenci su ostali u trci trijumfom nad Maltom, a jedini gol postigao je fudbaler Lugana Lovrić u 45. minutu iz jedanaesterca. Ipak, ako nastave sa ovakvim igrama, ni Slovenci nemaju čemu da se nadaju u ovoj grupi.

Grupa A:

SrbijaLuksemburg 4:1(2:0)

RepublikaIrskaAzerbejdžan 1:1(0:1)
Dafi 87′ – Mahmudov 45+1′

Grupa D:

FinskaKazahstan 1:0(0:0)
Pohjanpalo 60′

Grupa G:

LetonijaNorveška 0:2(0:1)
Haland 20′(p), Elijonusi 66′

Grupa H:

SlovenijaMalta 1:0(1:0)
Lovrić 45′(p)

KiparRusija 0:2(0:1)
Erokin 6′, Žemaledinov 55′

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Đoković započeo 423. nedelju vladavine

Najbolji teniser svih vremena Novak Đoković započeo je danas 423. nedelju na vrhu ATP liste. Srpski igrač ima 9.990...

POVEZANE OBJAVE