Opet nerešeno u Ukrajini, Danci i dalje maksimalni, Brozović približio Hrvate Mundijalu

Kompletirano je kolo u pet kvalifikacionih grupa u evropskoj zoni.

Derbi dana igrao se u Kijevu, gde je Ukrajina ugostila aktuelne svetske prvake Francuze. I u petoj utakmici Ukrajina je igrala nerešeno, a kao i u Parizu bilo je 1:1. Poveo je domaćin golom Šaparenka u finišu prvog dela, ali samo pet minuta posle povratka na teren izjednačio je Marsijal. ”Trikolori” su sa devet bodova zadržali čelnu poziciju na tabeli, mada iz pet utakmica imaju samo dve pobede.

Goleada je viđena u Izraelu, a raspucani domaćin do vrha je napunio mrežu Austrije. Izraelci su slavili sa 5:2, što nije zanemarljiva činjenica jer u slučaju istog broja bodova odlučuje gol razlika. U ovoj grupi Danska je upisala i petu pobedu, i uz Engleze jedini su maksimalni do sada. Danska je slavila na gostovanju na Farskim Ostrvima, a gol odluke postigao je Vind u 86. minutu. U istoj grupi minimalnim rezultatom slavila je i Škotska, koja je golom Dajksa pobedila Moldaviju.

”Lale” su ubedljivo pobedile Crnu Goru i udaljile je od odlaska na svoje prvo veliko takmičenje. U Ajndhovenu je bilo čak 4:0 za Holandiju koja sad ima 10 bodova, koliko i Norveška. U vođstvu je Turska sa bodom više, a Turci su slavili na Gibraltaru sa 3:0. Veoma važnu pobedu zabeležili su svetski vicešampioni Hrvati u Bratislavi i tako Slovake, najverovatnije, otpisai iz trke za prvo mesto. Strelac odluke bio je Brozović u 86. minutu kada je uhvatio volej sa dvadesetak metara i smestio loptu u mrežu domaćina. Rusija i Hrvatska imaju po 10 bodova, a Slovačka je ostala na šest.

Grupa D:

UkrajinaFrancuska 1:1(1:0)
Šaparenko 44′ – Marsijal 50′

Grupa F:

IzraelAustrija 5:2(3:1)
Solomon 5′, Dabur 20′, Zahavi 33′,90′, Vajsman 59′ – Baumgartner 42′, Arnautović 55′

ŠkotskaMoldavija 1:0(1:0)
Dajks 14′

FarskaOstrvaDanska 0:1(0:0)
Vind 85′

Grupa G:

HolandijaCrnaGora 4:0(1:0)
Depaj 38′,62′, Vajnaldum 70′, Gakpo 76′

GibraltarTurska 0:3(0:0)
Dervišoglu 54′, Čalhanoglu 65′, Karaman 83′

Grupa H:

SlovačkaHrvatska 0:1(0:0)
Brozović 86′

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

OD TROFEJA NADAJU SE SAMO LŠ: Tuhel spreman za odlazak, navijači misle drugačije

Fudbaleri Bajerna iz Minhena prekinuli su niz od 11 uzastopnih titula šampiona Nemačke. Umesto njih, prvu u istoriji prigrabio je...

POVEZANE OBJAVE