Vilander: Ne bih voleo da Đoković osvoji US Open!

Bivši švedski teniser Mats Vilander poručio je da bi voleo da Novak Đoković ispadne sa US opena i ne osvoji 21. Gren Slem u karijeri.

On je dao intervju za švajcarski “Berner Cajtung” u kom je upitan da li se nada da će srpski teniser osvojiti “zlatni slem”

Njegov odgovor bio je brz i kratak “ne”. Potom je pojasnio:

-Voleo bih da sva trojica najvećih završe karijeru sa 20 grend slemova. Novak je dominirao u Australiji, Nadal je u Parizu, a Rodžer na Vimbldonu. Sva trojica izjednačeni, to bi bio perfektan kraj jedne ere. Takođe, voleo bih da vidim i neke nove šampioneodgovorio je Vilander.

Međutim, Nadala i Federera nema u Njujorku, a Vilander ipak nešto veći promil šansi daje da Đoković ne osvoji, nego da podihne pehar.

-Rekao bih da su njegove šanse 49,9% naprema 50,1%.Igrači koji su njegovi izazivači su vrlo dobri na betonu, što je velika razlika u odnosu na Vimbldon ili Rolan Garos. Novak će morati da trči i trči ako već ne može da nadjača rivala. To je ono što je impresivno u njegovoj igri, u kojoj deluje kao da ništa nije posebno. Samo udara lopticu čisto i konstantno. Kod Novaka vi znate šta će da uradi, ne plaše se teniseri da igraju protiv njega, ali on je sa druge neverovatan borac,poručio je Vilande

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Pilić: Đoković i Ivanišević su se zasitili jedan drugog

Legendarni Nikola Pilić, prokomentarisao je raskid saradnje svetskog broja jedan Novaka Đokovića sa Goranom Ivaniševićem. - Radili su par godina i...

POVEZANE OBJAVE