Nemački portali hvale Novaka: Đoković ima sedam života

Nemački portali pitaju se da li Zverev može da ponovi san iz Tokija i da opet pobedi „dominatora“ u tom sportu Novaka Đokovića

Meč polufinala US Opena igra se u noći između petka i subote, sat nakon ponoći

Sportski portali na nemačkom jeziku podsećaju da je u poslednjem susretu Zverev pobedio Đokovića na Olimpijskim igrama u Tokiju, i tako ga sprečio da kompletira sve najveće titule u jednoj godini.

-Sada Srbin ponovo seže za zvezdama jer želi da postane prvi igrač posle Roda Lejvera (1969) koji osvaja gren slem, dakle sva četiri velika turnira u jednoj kalendarskoj godini. Njegov bilans protiv Zvereva je, uprkos porazu u Tokiju, i dalje pozitivan (6:3), ali Đoković dobro zna koliko opasan može biti Zverev koji je u trenutno u odličnoj formi, piše sporstki magazin Kiker.

Ugledni Frankfurter algemajne cajtung na svom portalu podseća da bi trijumf u Njujorku odvojio Đokovića od večitih rivala Rodžera Federera i Rafaela Nadala. Trenutno njih trojica imaju po dvadeset velikih titula.

-Zverev sa druge strane konačno želi svoju prvu pobedu na nekom gren slemu, nakon što je postao prvi nemački teniser sa zlatnom olimpijskom medaljom“, piše dalje u tekstu. „Pre godinu dana su mu u finalu protiv ortaka Dominika Tima iz Austrije falila dva poenčića za pobedu i poraz ga je dugo opterećivao. Ipak, u duel sa Đokovićem ulazi nakon šesnaest dobijenih mečeva u nizu i samopouzdanjem nakon osvajanja turnira u Tokiju i Sinsinatiju.

Frankfurter algemajne podseća da je Zverev dosta brže okončao svoj četvrtfinalni duel, dok se Đoković mučio u prvom setu protiv Matea Beretinija.

List Velt je objavio intervju sa Zverevim u kojem ovaj kaže:

-Novak je ogromni šampion, imam veliko poštovanje za njega.

U uvodu list ocenjuje da, ako neko može da pobedi Đokovića, onda je to Zverev. Prema rečima nemačkog tenisera, posle pobede u Tokiju postao je drugačiji igrač, sa više samopouzdanja.

Popularni portal t-onlajn piše da je Đoković veliki favorit –

-Pobediti njega na tvrdoj podlozi je mamutski posao.

Za razliku od Tokija, ovde se igra u tri dobijena seta što još otežava posao Zverevu.

Đoker u mečevima na gren slemovima kao da ima sedam života i da je nepobediv.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Niko kao španki veteran: Ljuj ispisao istoriju Evrolige

Košarkaši Real Madrida poveli su sinoć u četvrtfinalu plej-ofa Evrolige protiv Baskonije, a susret je obeležio veteran kraljevskog kluba...

POVEZANE OBJAVE