DANILOVIĆ UGOSTIO BASKETAŠE: Uvek možete da se oslonite na Savez

Basketaši Srbije, nakon olimpijske bronze, dodali su i zlatnu medalju, na Evropskom prvenstvu.

Oni su u finalu, bili bolji od Litvanije, sa 20:14.

To im je treće odličje na EP, a njih je danas primio, predsednik Košarkaškog saveza Srbije, Predrag Danilović.

Momci svaka vam čast! Videli smo se nedavno ovde, iskreno, veoma sam srećan, duboki naklon i poštovanje, jer znam da je teže odbraniti titulu nego je osvojiti… Želeo bih da napomenem da se kroz naše nacionalno 3×3 prvenstvo, koji već godinama odlično funkcioniše, stvaraju i pojavljuju mladi igrači, a najbolji primer je naš novajlija Miroslav Pašajlić, koji je postao MVP ovog Evropskog prcvenstva u Parizu. Dakle, što se tiče mladih i dobrih 3×3 igrača, uvek ćemo da ih imamo, zbog čega sam iznad svega srećan jer ne treba da brinemo o budućnosti. Jedino još mogu da ponovim ono što sam nedavno rekao kada smo bili ovde posle Olimpijskih igara u Tokiju – Savez je tu za vas i uvek će da bude uz vas, bilo privatno ili kada ste u reprezentaciji… Uvek možete da se oslonite na Savez, imaćete najbolje uslove, tako da vam još jednom čestitam na velikom uspehu. – rekao je on.

Prisutnima se, u ime ekipe, obratio Dejan Majstorović:

-Pre svega bih se, u ime ekipe, zahvalio Košarkaškom savezu Srbije koji nam je tokom cele godine omogućio dobre uslove za trening i da se dobro spremimo za Olimpijske igre i Evropsko prvenstvo. Mislim da smo to vratili na pravi način, doneli smo dve medalje, ovog puta zlatnu… Odigrali smo dobar turnir na EP, pogotovo drugog dana kada smo se fokusirali na defanzivnu igru, primili 17, 13 i 14 poena i zasluženo osvojili zlatnu medalju. – rekao je on.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

EL: Baskonija na krilima “mitraljesca” Hauarda ide plej-of

U meču plje-ina, za popunu poslednjeg mesta u plej-ofu Evrolige, košarkaši Baskonije slavili su na svom terenu protiv Virtus...

POVEZANE OBJAVE