DŽIKIĆ O NOVOJ SEZONI: Na utakmicama pokušavamo, da nađemo najbolje načine, da nadoknadimo one koji su van stroja

Košarkaši Budućnosti iz Podgorice, takmičenje u ABA ligi, počinju duelom protiv FMP-a, 26. septembra, u dvorani Morača.

Podgoričani su, prošle godine, zaustavljeni u finalu, od Crvene zvezde, posle pet utakmica.

Na kormilo tima, vratio se Aleksandar Džikić, koji je komentarisao pripreme i ambicije kluba u novoj sezoni.

Naš plan je bio da u periodu od 8. do 17. 9. odigramo četiri kontrolne utakmice – sa Borcem (8. 9.), Mornarom (11. 9.) i dve utakmice u Beogradu protiv Avtodora (15. i 17.9.), učesnika VTB lige. Međutim, događale su se stvari koje prosto nemamo pod kontrolom. Prvo je otkazana utakmica protiv Čačana (njihovi problemi sa Covid-19), potom se desilo sve to što se desilo sa Danilom, što nas je potpuno izbacilo iz ritma i fokusa. – rekao je on.

Potom se osvrnuo i na stanje u igračkom kadru, povrede Danila i Zorana Nikolića, kao i odsutnog Džejkoba Vajlija.

Ipak smo odigrali vrlo takmičarski meč sa Baranima, na kojoj su po prvi put nastupali i Rid i Nikolić Zoran, naravno u vrlo limitiranim periodima. Nažalost, na utakmice u Beogradu smo otišli bez centarske trojke Vajli – Nikolić – Nikolić, jer je Zoran posle Bara ponovo van stroja, zbog zdravstvenih problema je van ekipe. Igramo i treniramo bez pola centarske linije i to nije dobro. Na utakmicama pokušavamo da nađemo najbolje načine da nadoknadimo one koji su van stroja, i neki od igrača plaćaju danak tome što igraju van svojih osnovnih pozicija, kako u napadu tako i u odbrani. Nadamo se da će se Zoran Nikolić vratiti treningu tokom sledeće nedelje. Vajli trenira individualno, čekamo na zeleno svetlo kako bi započeo sa kontakt protokolom. Što se tiče Danila, najvažnije je da je sada bezbedno. Znamo da želi da se vrati što pre i priključi svojim saigračima. – zaključio je Džikić.

Posle FMP-a, Budućnost očekuje derbi sa Crvenom zvezdom. Taj meč, na programu je, 4. oktobra, sa početkom u 21 sat.

Foto: KK Budućnost VOLI

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Partizanu preti žestoka kazna zbog protesta na derbiju!

Fudbalskom klubu Partizan preti oštra kazna zbog kašnjena početka meča sa Crvenom zvezdom u Kupu Srbije. Disciplinska i etička komisija...

POVEZANE OBJAVE