Real daleko iznad konkurencije u Španiji, da li ovo znači dolazak Mbapea i Halanda?

Španska fudbalska liga saopštila je da najveću gornju granicu za plate igračima ima Real Madrid sa 739 miliona evra, dok Barselonin limit iznosi 97 miliona evra.

Gornja granica za plate ažurira se nekoliko puta tokom sezone, a ona predstavlja iznos koji klubovi ne smeju da premaše platama svojih igrača.

U slučaju da se granica pređe klubovi se suočavaju sa finansijskim kaznama.

Granica se dobija razlikom između prihoda (reklame, prodaja igrača, sponzorski ugovori, prihodi od TV prava, članarina, prodaja ulaznica, nagrada u takmičenjima…) i rashoda (plate radnika, troškovi eksploatacije, kupovina igrača…).

Ovo je vrlo važna vest pred sledeće leto kada je u Madridu planiran dolazak Kilijana Mbapea, a kako se pominje i Erlinga Halanda.

Podaci lige pokazuju da je granica plata katalonskog kluba, koji se nalazi u velikim dugovima, pala na samo 97 miliona evra, sa 382 milona evra koliko je iznosila u januaru. To je na kraju i predstavljalo problem za potpis novog ugovora sa Lionelom Mesijem, koji je na kraju završio u PSž-u.

Gornja granica Reala porasla je sa 468, na drugom mestu nalazi se Sevilja čiji limit iznosi 200 miliona, dok je aktuelni šampion Atletiko Madrid na trećem mestu (171 milion evra).

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

LUKA ILIĆ NIJE JEDINI: Zvezda sprema još jedan veliki povratak za napad na LŠ!

Fudbaleri Crvene zvezde za vikend nastavljaju šampionat Srbije gostovanjem Vojvodini. Nakon dva derbija, pobegli su Partizanu na +10 i prošli...

POVEZANE OBJAVE