BOBAN JE BAŠ ŽESTOK: To je toliko apsurdno!

Pojedini ljudi iz svetske kuće fudbala, planiraju da se Svetsko prvenstvo, umesto na svake četiri, igra na dve godine.

Takva ideja, naišla je mahom na neodobravanje.

Jedan od onih, koji su protiv toga je, bivši reprezentativac Jugoslavije, Zvonimir Boban.

Svaka normalna osoba koja razume i poštuje fudbal ne može da prihvati ideju o Mundijalima koji bi se igrali na svake dve godine. Tako bismo otpisali 100 godina istorije Svetskog prvenstva, najboljeg takmičenja na svetu. Fudbal ne može jednostrano da se menja bez dobrog savetovanja sa uključenim akterima igre. Da bi to prošlo UEFA mora da organzuje EURO svake dve godine, a nacionalne lige da smanje broj ekipa. To je samo početak. Najapsurdnije je da bi tokom godine, ako se ta ideja realizuje, ostala samo dva prozora za međunarodne utakmice reprezentacije. Već tri reprezentativne utakmice zaredom su previše, igrači su mrtvi posle njih. Sve preko toga je suludo. Putovanja ne štete igračima, ali štete im previše utakmica u nizu– rekao je on, tokom Festivala sporta, u Milanu.

Potom se osvrnuo na predsednika FIFA, Đanija Infantina:

To je toliko apsurdno da nikada nisam mogao da zamislim da bi takva ideja mogla da dođe od predseddnika sa kojim sam radio tri godine, ili od trenera poput Vengera. Ovo je toliko luda ideja da se svi moramo boriti protiv nje. Svima bi nam nanela štetu, gora je i od Superlige.- zaključio je on.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Otkazan sastanak upravnog odbora Partizana

Sednica Upravnog odbora FK Partizan, koja je trebalo da bude održana danas, otkazana je u poslednjem trenutku. Kako javlja Kurir,...

POVEZANE OBJAVE