STANOJEVIĆ PRED GENT: Biće izuzetno teško

Fudbalere Partizana, sutra očekuje bitan meč protiv Genta, u trećem kolu B grupe Lige konferencija.

Crno beli, imaju dva trijumfa iz prva dva meča, a savladani su estonska Flora i kiparski Anortozis, uz gol razliku 4:0.

Pred gostovanje belgijske ekipe u Beogradu, svoje utiske sumirao je trener Partizana, Aleksandar Stanojević:

Jedna od odlučujućih utakmica za prolaz i proleće u Evropi. Igramo protiv ekipe koja je direktan konkurent za prvu poziciju. Znamo da će naredne dve utakmice mnogo toga odlučiti. Maksimalno smo spremni i motivisani, situacija sa povredama je dobra. Juče smo imali testiranja, Jović se oporavio od korone, ali neće biti u konkurenciji za tim. – rekao je on, na konferenciji za medije pred ovaj duel.

Takođe, kaže da se nada prekidu loše tradicije, jer Partizan nema pobedu nad nekim timom iz Belgije.

Nadamo se prekidu te tradicije. Belgijanci imaju dobru igu, dosta ulažu u fudbal. Igrali su promenljivo ove sezone, dosta igrača im se vratilo iz povreda, u usponu su forme. Biće izuzetno teško, ali ne može da bude lako ako želite prvo mesto u grupi i proleće. Nadam se da ćemo prekinuti taj loš niz sa Belgijancima. – rekao je Stanojević.

Zatim je komentarisao protivnika:

Uglavnom su ekipe sličnih karakteristika. Izuzetno su snažni, visoki, dobre fizičke predispozicije. Igraju sa dobrim ritmom i sa više napadača, i to centralnih. Dosta ofanzivna ekipa, dosta rizikuju. Dinamična su ekipa, mislim da će biti dobra utakmica jer igraju ofanzivno, direktno, sa dosta igrača u napadu. I mi ćemo ići ofanzivno i očekujem jako dobru utakmicu. – rekao je on i dodao:

Igraju na specifičan način, menjaju tri napadača gore, u zavisnosti da li su brži igrači. Pokušaćemo da anuliramo jihove bokove i igrače po centrali, jer znamo i koje su mane tog njihovog sistema. Biće sistem na sistem, pa ćemo videti. Imamo i mi plan B, pa ćemo videti kako se stvari budu odvijale. – zaključio je Stanojević.

Podsetimo, meč se igra sutra, na stadionu u Humskoj, sa početkom od 21 čas.

Foto: FK Partizan/Miroslav Todorović

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

DVE RUNDE DO KRAJA: Ništa još nije gotovo, Partizan pred vratima plej-ina

Košarkaši Partizana propustili su veliku priliku da prošle večeri upišu 15 trijumf u Evroligi. Na svom terenu izgubili su od...

POVEZANE OBJAVE