Džikić nakon pobede nad Valensijom: Pobedili smo izuzetno kvalitetnu ekipu!

Košarkaši Budućnosti ostvarili su veoma važnu pobedu protiv Valensije u Podgorici rezultatom 71:70, u meču Evrokupa.

Trener Podgoričana Aleksandar Džikić istakao je da je veoma zadovoljan pobedom svog tima.

Pobedili su izuzetno kvalitetnu ekipu. Valensija je zaista izuzetno jaka na svim pozicijama. Većim delom meča smo bili u minusu, ali se nismo predavali. Momci su dali sve od sebe, nisu odustajali ni kada je izgledalo da je gotovo, nisu padali ni kada je Valensija odbijala nalete posle sjajnih poteza u odbrani i napadu. Na kraju, odlučila je jedna lopta, a ona je završila u našim rukama i naravno da sam srećan zbog toga, poručio je Džikić.

On je dodao svaki tim ima ključne igrače u timu, a to su u Budućnosti Sili i Kobs, koji je večeras bio čovek odluke.

-U poslednjem kvartalu smo odigrali izuzetno čvrsto i agresivno. Sveli smo Valensiju na mali broj poena, uspeli da pogodimo nekoliko teških šuteva sa distance, a zatim smo u završnici imali pametna rešenja. Svaki tim ima nosioce igre, momke kojima se posvećuje posebna pažnja u odbrani. Kod nas su to Sili i Kobs. Upravo njih dvojica su sjajno odigrala završnicu, Sili je sjajno asistirao Kuridži, a  Kobs pogodio za pobedu, rekao je Džikić.

Budućnost u Evrokupi ima obe pobede na samom startu, a u narednom kolu dočekuju Virtus iz Bolonje.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

DVE RUNDE DO KRAJA: Ništa još nije gotovo, Partizan pred vratima plej-ina

Košarkaši Partizana propustili su veliku priliku da prošle večeri upišu 15 trijumf u Evroligi. Na svom terenu izgubili su od...

POVEZANE OBJAVE