LIDEJ I PARTIZAN: Kao tim, postajemo sve bolji, svakoga dana

Od početka sezone, košarkaši Partizana su neporaženi u svim takmičenjima.

Imaju pet pobeda u ABA ligi i dve u Evrokupu.

Poslednji je bio ubedljiv trijumf protiv Turk Telekoma.

Jedan od važnih igrača crno belih je i Zek Lidej.

On je u intervjuu za Mocart sport, govorio o saradnji sa Željkom Obradovićem, timskom učinku i željama na kraju sezone.

Stigao je trener, stvorio je nukleus tima. Kao tim postajemo sve bolji svakoga dana. Hemija u ekipi je ´kul´, dobri su ljudi u pitanju. I to je odlično za početak. Potrebno je, pre svega, da posedujemo dobru kulturu, da razumemo šta trener zahteva od nas. On nas posmatra kao ljude, kao tim, i na taj način želimo da ostvarimo ciljeve. – rekao je on.

Potom je prokomentarisao i način rada trenera Obradovića:

Odličan je čovek, odlična osoba. Voli tim. Voli klub. Računa na sve igrače. Znamo šta želimo, ali i da to ne možemo u jednom danu da ostvarimo. Potrebno je vreme da dođemo tamo gde hoćemo. Osećam da zna, da veruje u kvalitet kod igrača. Ne traži ono što ne vidi da igrač može. Neki treneri pokušavaju da treniraju sve na isti način. Željko pak razume prednosti i slabosti pojedinaca. I kako da se pokažu te prednosti na terenu.

Zahvalan je što je imao priliku da sarađuje sa trenerskim veličinama poput Mesine, Blata, Obradovića i Jasikevičijusa:

Blagosloven sam što su me trenirali jedni od najboljih trenera u istoriji Evrope. I ne samo treneri, već ljudi. Trudio sam se da budem poput sunđera i da svakoga dana upijam znanje od njih. Da gledam kako i šta rade. Pomogli su mi i sjajni saigrači, takođe, da postanem ovo što sam sada. Teško mi je da izdvojim imena, bilo je lepo i u Olimpijakosu i Žalgirisu, prošle sezone s utu bili Ćaćo (Rodrigez), Malkolm Dilejni, Kajl Hajns, Điđi Datome. Svi su mi pomogli i mnogo sam naučio. Sa Kevinom sam uvek bio zajedno, učimo zajedno, bili smo dobri prošle sezone, trudimo se da i ovde tako nastavimo. zaključuje Lidej.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

DVE RUNDE DO KRAJA: Ništa još nije gotovo, Partizan pred vratima plej-ina

Košarkaši Partizana propustili su veliku priliku da prošle večeri upišu 15 trijumf u Evroligi. Na svom terenu izgubili su od...

POVEZANE OBJAVE