Zvezda u Nišu overava polufinale Kupa Srbije

Odbojkaši Crvene zvezde u sredu igraju revanš meč četvrtine finala Kupa Srbije protiv Niša. U prvom susretu, odigranom pre sedam dana na Banjici, crveno-beli su slavili ubedljivo 3:0.

Duel u Nišu samo je nastavak gustog ritma u kome se smenjuju utakmice Superlige i Kupa. Igor Žakić, trener Crvene zvezde, najpre se osvrnuo na pobedu svog tima u Kragujevcu u meču 5.kola Superlige Srbije i istakao da je dobra igra protiv Radničkog odlična uvertira pred duel u Nišu.

–  Veoma bitna pobeda u gostima, posebno posle poraza kod kuće od večitog rivala. Bitno je da je bilo u četiri seta, da su tri boda doneta kući. Mislim da smo utakmicu otvorili odlično, u prvom setu imali sve na našoj strani i iskoristili protivnikov malo lošiji ulazak u utakmicu, dok su preostala tri seta bila izuzetno zanimljiva, sa mnogo preokreta, mnogo dobrih odbrana, blokova  sa obe strane. Drago mi je što smo poslednja dva seta uspeli da dobijemo na razliku što nije ni malo lako u Kragujevcu jer zna se da kod kuće Radnički igra izuzetno dobro, bio je prvi komentar Igora Žakića.

U Niš Zvezda odlazi rasterećena zbog ubedljive pobede u prvom meču.

Napravili smo dobru zalihu, za prolaz dalje nam je potreban samo jedan set tamo. Ne idemo potcenjivački, ne idemo da uzmemo jedan set, idemo da pobedimo. Potrudićemo se da zadržimo dobar nivo igre, da nema mnogo padova i da nastavimo kontinuitet dobrih rezultata. Da probamo, što je pre moguće, da obezbedimo polufinale, zaključio je Žakić.

 Čedomir Stanković smatra da je pobeda njegovog tima u prvom meču četvrtfinala protiv Niša bila očekivana, ali da je razlika, posebno u prvom setu, bila prevelika

Nije bio to realan odnos snaga, Niš je stigao oslabljen, bez nekolicine igrača iz prve postave. Mi smo to iskoristili, posebno u prvom setu koji smo ubedljivo dobili, i ostavili ih na devet osvojenih poena. Ono što je dobro je da je trener uspeo da „promeša“ karte i time pruži šansu i ostalim igračima da pokažu koliko na njih može da se računa u narednom periodu. Na kraju pobeda 3:0 i lepa prednost pred revanš meč, rekao je Stanković.

Stanković ističe da iako je njegovom timu dovoljan smo jedan set u Niš odlaze bez kalkulacija

Mi ne razmišljamo o tome šta je dovoljno. I u ovaj meč ćemo ući maksimalno ozbiljno, fokusirano, kako bi nastavili nisku dobrih rezultata. Posebno jer nas već u petak očekuje još jedan derbi u Superligi. Uveren sam da će svi igrači biti maksimalno ozbiljni i da ćemo u najkraćem roku rešiti pitanje prolaska u polufinale.

Bloker crveno-belih osvrnuo se i na formu ekipe.

Sigurno je da još nismo na nivou koji se od nas očekuje, bez obzira na prvo mesto na tabeli. Ima još stvari na kojima moramo da radimo, da ih ispravljamo. U meču protiv Partizana su se videle naše slabosti. Donekle smo uspeli da se iskupimo pobedom u Kragujevcu, mada mislim da ni u tom meču nismo pokazali pravo lice. Osim tog prvog  seta koji smo odigrali u jednom dahu i ubedljivo ga dobili. Ono što nam predstoji je da ove nedelje ispravljamo nedostatke i da nakon Niša već u derbi meču protiv Spartaka pokažemo naše pravo lice koje nas je krasilo u prva tri kola, zaključio je Stanković.

Revanš susret četvrtine finala Kupa Srbije između Niša i Crvene zvezde igra se u sredu u Nišu u dvorani „Čair“ od 20 sati.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

LOV NA MILIONE JE U TOKU: Pridruži se i preuzmi deo VELIČANSTVENOG NAGRADNOG FONDA!

Raspisana je potera na 1.200.000 DINARA! Postani jedan od 50 srećnika i preuzmi svoj deo. Meridian vam predstavlja jedinstvenu priliku...

POVEZANE OBJAVE