Odbojkaši Crvene zvezde u polufinau Kupa Srbije

Niš – Crvena zvezda 0:3 (18:25, 21:25, 21:25)

Posle devojaka i muški tim Crvene zvezde obezbedio je plasman u polufinale Kupa Srbije. U revanš meču četvrtfinala crveno-beli odbojkaši su u dvorani “Čair” za nešto više od sat vremena savladali Niš 3:0.

Zvezda je bolje otvorila meč, vrlo brzo stekla četiri poena prednosti. Niš je uspeo da izjednči na 7:7, ali to je bilo sve. Crveno-beli su pojačali tempo, posetepeno povećavali razliku do konačnih osam poena.

Slična slika viđena je i u nastavku utakmice. I u 2. i u 3.setu Zvezda je bila sigurna u odbrani, efikasna u napadu. Dobra igra i konstantno vođstvo stvorili su uslove da trener Zvezde Igor Žakić šansu ukaže igračima sa manjom minutažom. Oni su priliku iskoristili, a Zvezda je upisala još jednu pobedu maksimalnim rezultatom i obezbedila mesto među četiri najbolje ekipe.

Po završetku meča Igor Žakić, trener Crvene zvezde, je bio zadovoljan igrom svog tima.

Dobra utakmica za nas, zabeležili smo rezultat koji smo priželjkivali. Posle dugog puta i nešto težeg rasporeda treninga ove nedelje, na “Čairu” smo dobro izgledali. Uspeli smo da damo šansu momcima koji nisu dugo na terenu i mislim da su svi tu šansu i iskoristili na najbolji način. Od prvog do poslednjeg momenta naša igra je izgledala dobro u svim segmentima. Ono što je važno reći je da smo utakmicu priveli mirnom kraju u sva tri seta. Raduje me što smo ušli u polufinale, ostaje da sačekamo žreb i saznamo ime narednog rivala, rekao je Žakić.

Odmora nema, već za dva dna Zvezdu očekuje novi izazov, meč 6.kola Superlige Srbije.

Čekamo Spartak kod kuće. Još jedan težak meč, malo vremena za odmor, oporavak. Uradićemo sve da nastavimo niz dobrih partija i rezultata i da nakon i ovog meča zadržimo prvo mesto na tabeli, zaključio je Žakić.

Uz Crvenu zvezdu plasman u polufinale Kupa Srbije obezbedili su još Mladi radnik i Vojvodina. Poslednji polufinalista biće poznat 9.novembra posle revanš meča Radnički – Partizan, u prvom duelu dva tima slavili su crno-beli minimalno 3:2. Polufinalni dueli na programu su 14. i 21. decembra.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

SERIJA A: Salernitana i matematički ispala, Frozinone pobegao iz zone ispadanja (VIDEO)

U prvom meču 34. kola Serije A, Frozinone je savladao Salernitanu 3:0. Ekipa sa juga Italije je ovim porazom i...

POVEZANE OBJAVE