MIJAILOVIĆ PODGREVA STRASTI: Taj nadimak postoji neko vreme, nečistota je u oku posmatrača

Izjava košarkaša Partizana, Dalasa Mura, pred meč sa FMP-om, da su oni “mala Crvena zvezda”, izazvala je burne reakcije.

Klub iz Železnika se oglasio oštrim saopštenjem, traživši odgovarajuću kaznu za Amerikanca sa albanskim pasošem.

Sada se u polemiku uključio i predsednik crno belih Ostoja Mijailović.

On je stao na stranu igrača:

Ne znam ima li svrhe uopšte se osvrtati na zahtev koji je naš sutrašnji rival uputio ligi? Nije FMP kolektiv kojem Partizan treba da polaže račune, čak je verovatno i poslednji kojem bi nam palo na pamet da bilo šta objašnjavamo. Svi znamo da je nečistota u oku posmatrača. Taj nadimak koji je naš igrač spomenuo, nismo mi nadenuli FMP-u, već on postoji neko vreme. Za nekoga bi taj nadimak možda predstavljao priznanje za kvalitetan rad, jer je Crvena zvezda osvojila puno trofeja u poslednjih nekoliko godina. Više me brine što je neko iskoristio nečistotu iz svog oka za pokušaj okretanja situacije i napad na članove Partizana. Ko je čiji reprezentativac, to je lična odluka i lično pravo svakoga. Partizan nikada ljude nije odvajao na taj način. Nemojte da se bavimo glupostima, hajde da igramo košarku. Nadam se da će sutrašnji meč proteći u najboljoj mogućoj atmosferi, da će publika podržavati Partizan kao što je i do sada to činila i da protivniku neće uputiti niti jednu pogrdnu reč. A neka bolji pobedi. – rekao je on za Blic.

Partizan sutra od 19 časova, dočekuje FMP, u hali “Aleksandar Nikolić”, u okviru sedmog kola ABA lige.

Crno beli su neporaženi, dok tim iz Železnika ima samo jedan neuspeh i šest vezanih pobeda.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

SRPKINJE NA OKUPU: Bregar jasan, cilj postavljen na početku je od krucijalnog značaja

Rukometašice Srbije očekuju dva veoma bitna duela u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo. Naš tim će igrati protiv Bugarske i Turske,...

POVEZANE OBJAVE