FILIPOVIĆ JASAN: Moramo da budemo čvrsto sa obe noge na zemlji

U drugom kolu vaterpolo Lige šampiona, sastaće se Novi Beograd i Olimpijakos.

Naš tim, je u prvom kolu, pobedio drugog srpskog predstavnika, Radnički iz Kragujevca, sa 16:10.

O učešću tri srpska kluba u eliti, i budućnosti srpskog vaterpola, govorio je igrač atinskih crveno belih, Filip Filipović.

To je potvrda, ne samo trenutnog kvaliteta našeg vaterpola, već i same organizacije, odnosno Vaterpolo saveza Srbije koji je definitvno poslednjih godina dao do znanja da upravo kroz klubove želi da podigne nivo ovog sporta u zemlji. Sve ovo pozitivno što se dešava dolazi i kao neki priprodan sled okolnosti i ulaganja koje je država omogućila da bismo danas imali tri predstavnika u Ligi šampiona. – rekao je on.

Potom je dalje nastavio:

Moramo da budemo čvrsto sa obe noge na zemlji. Znamo gde je bio srpski vaterpolo do nedavno uz sve uspehe, medalje i istinske podvige ne samo seniorske, već i ostalih reprezentativnih selekcija. Mislim da smo sada na dobrom putu. Ali, taj put je dugačak i želeo bih da posle ide uzlaznom linijom.Kao što možemo da vidimo, u vaterpolu se neke stvari rešavaju mnogo brže nego u nekim drugim sportovima. Svedoci smo da posle svega par godina ulaganja određeni rezultati su i te kako vidljivi. Renesansu ćemo doživeti kada budemo mogli da kažemo da su klubovi stabilni i da funkcionišu već nekoliko godina na jednom vrhunskom nivou. Međutim, sve ovo što se trenutno dešava je upravo dokaz da se nesumnjivo ide ka tome.

Meč Novog Beograda i Olimpijakosa, igra se u utorak, od 19:45.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Ataman siguran: Bolji smo od Makabija

Košarkaši Panatinaikosa savladali su Makabi u okviru drugog susreta četvrtfinalne serije. Sada slede dva okršaja u Beogradu – 30....

POVEZANE OBJAVE