Vujasinović pred Olimpijakos: Sastaju se dva najbolje evropska tima

Novi vaterpolo spektakl zakazan je za utorak na bazenu „11. april” sa početkom u 19 sati i 45 minuta. U drugom kolu Lige šampiona vaterpolisti Novog Beograda dočekuju grčki Olimpijakos i bez svake sumnje biće to najteži ispit za ekipu trenera Vladimira Vujasinovića koja je u dosadašnjem delu sezone u sedam odigranih utakmica u svim takmičenjima upisala isto toliko ubedljivih pobeda.

Duel sa Olimpijakosombićeprvi naš test sa jednim od najboljihtimova Evrope, počinje priču Vujasinović i dodaje:

Manje više smo u istom položaju, jer ove sezone gajimo iste ambicije. Olimpijakos je napravio izuzetan tim. Vratili su mnogobrojne igrače koji su za tim iz Pireja nastupali u prošlosti. Takođe, doveli su i dva levoruka igrača među kojima je i naš proslavljeni reprezentativac Filip Filipović, kao i jednog od najboljih golmana sveta Marka Bijača.

Vujasinović je konstatovao da ovaj duel sa Olimpijakosom ništa ne odlučuje, ali da će biti veoma važan na psihološkom planu:

Olimpijakos sigurno dolazi sa željom da se nadigrava i da nas pobedi, ali mi igramo na našem terenu. Priželjkujem da tribine budu pune kao i meču prvog kola protiv Radničkog i da zajedno sa našom publikom dođemo do trijumfa.

Na pitanje da li se sprema posebna taktika za Filipa Filipovića, Vujasinović je odgovorio:

Normlano je da imamo posebnu taktiku za njega, ali o tome nećemo da pričamo. Filipoviću moramo da posvetimo veliku pažnju, jer je njihov najbolji igrač, ali ne smemo da zanemarimo i ostale, jer Olimpijakos zaista ima kompletan tim.  

Nekadašnji prvotimac Olimpijakosa i grčki reprezentativac Angelos Vlahopulos od ove sezone prvotimac je Novog Beograda, i bez svake sumnje odlično poznaje snagu tima iz Pireja:

Očekuje nas veoma teška utakmica, jer se sastaju dva najboja tima Evrope. S obzirom da se radi o startu sezone, mislim da oba ekipe nisu još na 100 odsto svojih mogućnosti. Mislim da smo se dobro pripremili i da spremno dočekujemo ovaj meč”, rekao je Vlahopulos i pozvao publiku da dođe u što većem broju i uživa u vrhunskoj vaterpolo predstavi.

Vlahopulos je o novom klubu i Beogradu imao samo reči hvale:

U Beograd se osećam kao kod kuće. Što se tiče kluba, sve sjajno organizovano i sve funkcioniše na vrhunskom nivou. Saigrači treneri mnogo pomažu, divni su prema meni i ne osećam se kao stranac. Beograd je sjajan grad, mnogo puta sam ga posećivao, imam mnogo prijatelja ovde, slični smo smo po mentalitetu i to je sjajno za mene.

Snagu srpske vaterpolo reprezentacije poznaje čitav svet, a o kvalitetu srpskog klupskog vaterpola Vlahopulos je rekao:

U Srbiji ima mnogo dobrih timova. Kragujevački Radnički, Partian, Zvezda su na visokom nivou. Mislim da je srpski šampionat ove godine možda i najbolji na svetu. Srbija sve to zaslužuje, shodno kvalitetu igrača i trenera koje poseduje kao ičinjenice da je dvostruki uzastopni olimpijski šampion. Srpski vaterpolo zaslužuje takav status i ovako sjajnu organizaciju, zaključio je Vlahopulos.

Ulaznice za meč drugog kola Lige šampiona između Novog Beograda i Olimpijakosa mogu se kupiti na svim prodajnim mestima tickets-a, na blagajni bazena „11. april” kao i na sajtu www.tickets.rs po ceni od 350 i 550 dinara.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

HOĆE LI IGRATI VEČERAS: Zek Ledej odradio trening sa ekipom

Šampion ABA lige Partizan, večeras igra veoma važnu utakmicu u Evroligi, a protivnik mu je Olimpijakos. Meč je na programu...

POVEZANE OBJAVE