Novi Beograd se ispromašivao, Olimpijakos odneo bodove

Novi Beograd – Olimpijakos 9:12 (2:4, 3:2, 0:4, 4:2)

Vaterpolisti Novog Beograda, poraženi su od Olimpijakosa ,u okviru drugog kola, grupe A, vaterpolo Lige šampiona. Tim sa bazena “11. April”, doživeo je prvi neuspeh u novoj sezoni. Meč su obeležila isključenja, Duška Pjetlovića i Janisa Fundulisa. Pokušavali su domaćini, da uhvate priključak, ali je svaki njihov nalet, bio odbijen.

Meč je počeo u neizvesnom ritmu. Igralo se gol za gol. Međutim, sredinom prve četvrtine, atinski crveno beli, odlepili su se na plus dva (4:2). Tim rezultatom se završio prvi deo igre.

Grci su bolje ušli u drugu četvrtinu, pošto je Kristopsatis, iskoristio situaciju sa igračem više, i povećao na 5:2. Poveli su i sa 6:2, nakon peterca Funtulisa, ali se Novi Beograd, serijom 3:0, primakao na gol zaostatka.

Treću četvrtinu, ponovo otvara pogotkom Olimpijakos, održavajući prednost 7:5. Filip Filipović, vratio je Atinjanima ubedljivije vođstvo, od tri razlike. Kasnije su povećali na maksimalnih plus pet, 10:5.

Novi Beograd je, golovima Nike Sušijašvilija, smanjio na 10:7, na početku četvrte četvrtine. Golom Dušana Mandića, približili su se na dva pogotka minusa. Briljantni Sušijašvili, uspeo je da unese potpunu neizvesnost u meč, hitcem za 9:10. Ipak, Olimpijakos je odbio taj nalet, i vratio prednost od tri gola.

Tim sa Novog Beograda, predvodio je Sušiašvili sa tri pogotka. Duško Pjetlović, imao je dva gola.

Pobednički tim, predvodio je, Genidunias Konstantinos, sa 4 gola. Filip Filipović je meč završio sa tri pogotka.

Naredni meč, Novi Beograd igra protiv Jadrana iz Splita.

FOTO: Đorđe Kostić

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

VRATIO FILM: Košarkaš Reala o tuči u Madridu, nema loše uspomene (VIDEO)

Košarkaši Real Madrida još uvek čekaju ko će im biti protivnik u plej-ofu Evrolige. Nakon uvedenog plej-ina, to će biti...

POVEZANE OBJAVE