PIKSI PRED PORTUGAL: Sprema iznenađenja u sastavu, nemamo rezervni tim

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije, Dragan Stojković, održao je danas, konferenciju za medije, pred duele sa Katarom i Portugalom.

Svima je u mislima, nedeljni duel u Lisabonu, koji će odlučiti o direktnom plasmanu na Mundijal u Kataru.

Bližimo se kraju kvalifikacija. Dve potpuno različite utakmice prtotiv Katara i Portugala, ova sutrašnja je nevažna ali mi želimo da nastavimo u ritmu kako smo i počeli kvalifikacije, a to je da igramo lepo i da pobedimo.  Nemamo pritisak i povlačićemo pametne poteze. Igraće igrači koji su imali manju minutažu. Sastav će biti kakav ne očekujete. – rekao je Stojković.

O stanju sa povređenim igračima, rekao je:

Samo da pojasnim, nemamo rezervni tim. Naš tim su svi igrači koji su na okupu. Ja ih ne delim na prvi i na drugi tim, već ih gledam na sve kao na nekog ko može sa velikom odgovornošću i kvalitetom da igra za reprezentaciju Srbije.

Dodao je i da ekipi neće moći da pomognu Darko Lazović i Filip Đuričić, koji su se vratili u svoje klubove Sasuolo, odnosno Veronu.

Potom se pominjao i Mihajlo Ristić, kao zamena za Lazovića:

Ristić to nikada u životu nije igrao. Verovatno da može da odigra i svi će igrati ono što im budem rekao. Ipak, u kom kvalitetu, to je pitanje. Moj posao je da pronađem rešenje i uradiću to. Sa ostalima je sve u redu, atmosfera je odlična i oni uživaju na treningu. – zaključio je selektor Srbije.

Srbija sutra igra prijateljski meč sa Katarom, na stadionu “Rajko Mitić” od 18 časova.

Tri dana kasnije, igra se ključni duel sa Portugalom, u Lisabonu, od 20:45.

Foto: FSS

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

SERIJA A: Podela bodova u derbiju kola (VIDEO)

Fudbaleri Rome i Juventusa remizirali su 1:1 u okviru 35. kola Serije A. Meč je počeo žustro. Već u 4....

POVEZANE OBJAVE