Šakota pred “Večiti derbi”: Zvezda formiranija, Partizan još nije koncepsijski završen

U nedelju od 19 časova nas očekuje prvo ovosezonski košarkaški “Večiti derbi” u okviru ABA lige.

Posle nekoliko godina, čini se da je ovo najiščekivaniji derbi s obzirom da se očekuje izjednačena utakmica dva veoma kvalitetna rivala ove sezone.

O tome je govorio iskusni i proslavljeni stručanjak Dragan Šakota, koji je čari derbija osetio pošto je u dva navrata predvodio Crvenu zvezdu.

Slažem da je ovo možda najinteresatniji derbi zadnjih godina. Mislim da je Zvezda kao tim formiranija, ima igrače koji duže igraju zajedno. S druge strane imamo Partizan, koje novi tim sa novim trenerom. Možda još nije došao na taj nivo na koji bi Obradović želeo, mislim na uigranost. Mislim čak ni kocenpcijski nisu završili tim, možda će dovoditi još neke igrače. U ovom trenutku ne bih se usudio da predviđam ništa. Zvezda igra jedno takmičenje koje mnogo jače mislim na Evroligu. Partizan te vrste utakmica još nije okusio. Ništa me ne bi iznenadilo u bilo kom pravcu da ode utakmica, reka je Šakota za BH Basket.

On je istakao da se čini da su se odnosi klubova malo poravili.

Imam neki utisak da se stvari smiruju, videlo se po reakciji Željka Obradovića protiv FMP-a, nikom nije stalo do toga što se tiče aktera, i treba da postoji više takvih reakcija. Sigurno da nema zle krvi među timovima i igračima, kao što je možda nekada bilo. Postoji preduslovi da bude dobra utakmica. Svima je stalo da bude utakmica fer i i sportska predstava. Treba da gajimo derbi na najbolji mogući način. Želeo bih da to bude pravi derbi i da se priča da je sve bilo korektno, istakao je Šakota.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Zvezda pustila u prodaju karte za TSC

Fudbaleri Crveni zvezde će u četvrtak dočekati na svom terenu TSC u derbiju 33. kola Superlige Srbije. Crveno-beli su obavestili...

POVEZANE OBJAVE