Srbija se probudila, pa u drugom poluvremenu, razbila Katar

Srbija – Katar 4:0 (1:0)

Lukić 45+2′, Jović 51′ , Vlahović 53′, Milinković – Savić S. 83 ‘

Srbija: Milinković – Savić, Pavlović ( od 46′ Terzić), Spajić, Mladenović, Mitrović, Maksimović (od 46′ Račić), Radonjić, Živković (od 46′ S. Milinković – Savić), Lukić (od 46′ Vlahović), Grujić (od 62′ Gudelj), Jović (od 72′ Tadić)

Katar: Alšib, Migel (od 75′ Hasan), Kuki, Salman, Mohamed (od 61′ Al Ravi), Hatim (od 46′ Asadala), Madibo (od 46′ Budiaf), Albajati, Elamin, Almoez, Muntari (os 46′ Alaedin)

Fudbaleri Srbije, ubedljivo su slavili u prijateljskom meču protiv Katara. Orlovi su lošije odigrali prvo poluvreme, ali su dodali gas u drugom, i obezbedili dobru uvertiru pred važan meč u nedelju.

U prvom poluvremenu, nije bilo viđeno mnogo uzbuđenja, sve do gola Saše Lukića. Srbija je diktirala tempo, a i gostujuća selekcija, imala je dobre šanse. Vanja Milinković – Savić, uspeo je u nekoliko navrata, da spreči opasne napade rivala. Mrežu Katara, načeo je Lukić, u nadoknadi prvog poluvremena. Selektor Stojković, značajno je promenio sastav, želevši da za ključan meč sa Portugalom, odmori najbolje igrače.

Nastavak igre, doneo je pogodak Luke Jovića u 51. minutu, kojim je Srbija duplirala prednost. Nije se dugp čekalo, i već je bilo 3:0 za našu selekciju, kada je pogodak postigao Dušan Vlahović u 53. minutu. Naš tim, zaigrao je mnogo bolje, i konačno probio bedem dobre odbrane gostiju. Sada se igra lakše.

Tek u 72. minutu, Katar je imao ozbiljnu priliku, ali je Pedro Korea bio neprecizan, posle odličnog prodora. Pokušao je i Kuki, u 81. minutu, ali mu je šut odbranio Vanja Milinković Savić. Dva minuta kasnije, Srbija postiže četvrti gol, kada je Dušan Vlahović, odložio loptu za Sergeja Milinković Savića.

Meč je produžen za tri minuta. Za to vreme, nije bilo prilika, i meč je završen sa ubedljivih 4:0, u našu korist.

Orlovi tako, pobedom ulaze u nedeljni duel protiv Portugala, koji odlučuje o direktnom putniku na Mundijal u Kataru. Meč se igra u Lisabonu, sa početkom od 20:45.

Foto: FSS

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

UZBUNA U CRNO-BELOM TABORU: Hitan sastanak u Partizanu!?

Nakon poraza od TSC-a 2:1 u 32. kolu Superlige Srbije sastaće se Upravni odbor FK Partizan, javlja MaxBet Sport.  Kako javlja...

POVEZANE OBJAVE