ĐURIČIĆ OPTIMISTIČAN: Ova generacija je zaslužila, da ode na jedno veliko takmičenje

Srpski fudbaler Filip Đuričić, neće moći da pomogne svojim saigračima, u sutrašnjem ključnom meču, za plasman na Svetsko prvenstvo.

On se zbog povrede, vratio u svoj klub, a za Mozzart sport, govorio je o svojim očekivanjima, pred duel sa Portugalom.

Najžalije mi je što neću biti tamo, jer stvarno mislim da ćemo ih dobiti. Prvo, ova generacija je apsolutno zaslužila da ode na jedno veliko takmičenja. Drugo, otkako je Stojković došao za selektora, atmosfera u reprezentaciji je promenjena za 180 stepeni. Mnogo smo svi opušteniji, mnogo se lakše igra. I ove kvalifikacije smo odigrali bez greške, ako ćemo pošteno. Jedino tih deset minuta protiv Irske. Momci znaju šta su uradili do sada. Veruju. Veruju da mogu da pobede, a to je najbitnije. – rekao je on.

Govorio je i o kvalitetu ekipa u kvalifikacijama:

Kvalitet je ujednačen svuda, vidite da su se samo Nemačka i Danska plasirale kolo pre kraja, svi ostali se bore. Jeste da ima ekipa sa sjajnim pojedncima, takva je i Portugalijja, ali ništa to ne znači. Videli smo i kako su se oni mučili u Dablinu, sad ona naša igra dobija na težini. Neko će reći da su kalkulisali. Ne verujem u to. Mislim da su igrali maksimalno.

Od meča očekuje:

Znam samo da će početak biti bitan i mislim da se oni neće zaletati. Generalno, svi su oni tehnički fenomenalni, ali ne igraju oni baš na posed. Nisu Siti ili Ajaks, lupam. Drugačija su malo ekipa, nešto između. Umeju oni da pecaju i na kontru. Gledaj, mi smo spora nacija, to je jednostavno tako. Nemamo ekstremno brzih igrača, ne samo u fudbalu. Na to smo se valjda navikli, da su naši rivali u prednsoti kad je reč o brzini. Ono što bi trebalo da radimo je da igramo hrabro, kao i do sada. Mister to želi, a mislim da će želeti i da mi imamo posed. Biće nam lakše tako. Znaš kako, oni imaju Bruna, Bernarda, Ronalda, to su sve veliki igrači, oni vole loptu. I kad nije kod njih postaju nervozni. Zato mislim da ćemo mi hteti da držimo loptu. Sad, da li će da nam dozvole druga je priča. – zaključio je Đuričić.

Okršaj Portugala i Srbije, igra se sutra u Lisabonu, od 20:45.

Foto: FSS

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

NADOMAK ČIŠĆENJA: Jokić na korak od tripl dabla, 3:0 za aktuelnog šampiona! (VIDEO)

Košarkaši Denvera na korak su od plasmana u polufinale zapadne konferencije. Nastavili su seriju pobeda protiv Lejkersa i brejkom u...

POVEZANE OBJAVE