DRAGUTINOVIĆ SAVETUJE: Čuvajte se provokacija

Fudbalere Srbije, večeras očekuje odlučujuća utakmica protiv Portugala, u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo u Kataru.

Orlovima je potrebna pobeda, kako bi obezbedili direktan plasman, i izbegli vrlo komplikovan, nov sistem baraža.

Oba tima, imaju isti broj bodova, a Portugal bolju gol razliku.

Pred ovaj meč, bivši reprezentativac Srbije, Ivica Dragutinović, savetovao je našu ekipu.

Razgovarajući za Mozzart sport, rekao je:

Upravo slavim rođendan i realno bi najlepši poklon mogao da mi bude naš plasman na Svetsko prvenstvo. Ne samo za mene, nego za celu Srbiju. I stvarno se nadam da će momci uspeti da naprave dobar rezultat, odnosno da pobede u Lisabonu.

Potom je dao savet svojim kolegama:

Da sam u svlačionici, samo bi ih posavetovao da budu sve vreme svesni kakve provokacije mogu da očekuju. Da se čuvaju toga, da ne dobijemo neki crveni karton ili dva žuta. Biće dosta guranja, biće sigurno nekog štipanja, namernog gaženja preko kopački. Biće Povlačenja za dres, komentara raznih. Svako ko je igrao običan fudbal u balonu, pa kad vidiš da neko hoće kavgu… E, to je to. Moraju da budu pribrani, da ostanu mirne glave, a vrelog srca što mi kažemo. – rekao je on.

Dragutinović gaji optimizam pred večerašnji susret:

Iskreno, ja sam nekako mnogo pozitivan. Imamo izuzetne igrače, selektor Dragan Stojković je doneo neku pozitivnu energiju u naš tim, da uvek idemo na pobedu, a to je mnogo bitno za naš mentalitet. Naravno, nije tu želju uvek lako preneti na teren, ali sama ta ideja te gura napred i mentalno i fizički i stvarno mislim da imamo reprezentaciju koja može da iznenadi Portugalce.

Meč Portugala i Srbije, igra se večeras u Lisabonu, sa početkom od 20:45.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

PRED LETNJU PIJACU: Gvardiola izabrao, Siti pazari u Bundesligi!

Fudbaleri Mančester Sitija neće braniti titulu u Ligi šampiona. Dvomeč osmine finala protiv Reala pripao je Madriđanima na penale. Građani su...

POVEZANE OBJAVE