NINKOVIĆ PONOSAN: Nešto mi je govorilo da ćemo pred kraj dati gol

Fudbalska reprezentacija Srbije, obradovala je naciju, pobedom nad Portugalom, i direktnim plasmanom na Svetsko prvenstvo u Kataru.

Ovaj trijumf, imao je odjek čak i do Australije, gde za Melburn Siti, nastupa bivši reprezentativac, Miloš Ninković.

On je u razgovoru za Mondo, govorio o ovom uspehu, pojedinim igračima, ali i planovima za Mundijal.

Gledao sam meč, mnogi pričaju da su verovali, ali moram da budem iskren i da kažem da nisam očekivao. Očekivao sam da ćemo igrati na Mundijalu, ali ne da ćemo se plasirati direktno i dobiti jednu od najboljih evropskih reprezentacija i to u gostima. Zaista neverovatan uspeh. – rekao je on.

I sam se nadao, da nakon gola Renata Sančeza, i izjednačenja Dušana Tadića, možemo do potpunog preokreta.

Nešto mi je govorilo da ćemo pred kraj dati gol. Videlo se koliko su oni bezopasni, možda sam toliko jako želeo da zatresemo mrežu, ali se stvarno videlo da Portugalci to ne mogu. Zaslužili su momci zaista da onakvu igru krunišu pobedom. Pamtićemo svi taj trenutak, ali mi je posebno drago zbog Mitrovića. Samo on zna kako se osećao kada je promašio penal protiv Škotske pre godinu dana. Možda je ovo i važniji trenutak, Svetsko prvenstvo je nešto posebno. Igrao sam i u Ligi šampiona i stvarno ništa ne može da se meri sa Mundijalom.

Komentarisao je potom, i odlične partije Aleksandra Mitrovića:

Daće još mnogo golova sigurno. Sećam se da je Mitar bio baš mlad kada sam došao u Zvezdu, videlo se da je veliki talenat, ali nisam očekivao da može da sruši toliko rekorda i da ostavi iza sebe najbolje strelce koje smo imali. Kada radiš pošteno, uvek se vrati i to je slučaj kod njega.

Reči hvale, imao je i za selektora Dragana Stojkovića:

Bio je ubeđen od starta da idemo na Svetsko prvenstvo direktno. Ulio je samopouzdanje igračima, zajedno su verovali. Rekao bih da je vratio veru u fudbal koja je bila izgubljena posle Radomira Antića. Jedino mi je žao što nije bilo više ljudi na tribinama. Mada, sećam se da je tako bilo i kada je Radomir preuzeo tim, pa je protiv Rumunije bila puna ‘Marakana’. Nadam se da će na sledećem meču stadion biti krcat.

Potom je dodao:

Jako je bitno što se igra tako, imamo fudbalere koji uživaju u igri, ako se braniš 90 minuta teško da možeš nešto da uradiš. Igrali smo ovde u Australiji sa Piksijevim timovima dok je radio u Kini i svaki je igrao napadački, znao sam da će tako biti i u reprezentaciji. Napadački fudbal, dominantno, sa velikim posedom lopte. – zaključio je Ninković.

Pre žreba za Mundijal, koji je 1. aprila, u Decembru će se žrebati grupe za narednu sezonu u UEFA ligi nacija, gde je Srbija u trećem šeširu.

Foto: FSS

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

SERIJA A: Salernitana i matematički ispala, Frozinone pobegao iz zone ispadanja (VIDEO)

U prvom meču 34. kola Serije A, Frozinone je savladao Salernitanu 3:0. Ekipa sa juga Italije je ovim porazom i...

POVEZANE OBJAVE