EVROLIGA: Lorenco Braun i Hezonja slomili Albu

Košarkaši Uniksa iz Kazanja savladali su u 11. kolu Evrolige Albu iz Berlina, na svom parketu, sa 85-71.

Čini se da je se rezultat utakmice menjao, kako se menjao i odnos pogođenih šuteva iz igre, koji je u prvoj četvrtini bio na strani Albe, a zatim se okrenuo u korist Rusa, posebno u poslednjoj deonici, kada su i rešili utakmicu.

Alba je bila bolja u prvoj četvrtini, koju je dobila dvocifrenom razlikom (26-13). Skoro čitavim tokom ovog perioda gostujući sastav je vodio.

U drugom kvartalu se domaćin ipak trgao, počeo da pogađa u većem procentu, i uspeo da na veliki odmor ode sa jednocifrenim zaostatkom (48-40). Tokom trećeg je nastavio nalet i doveo utakmicu do potpunog egala.

Do polovine poslednjeg perioda utakmicu je obeležila potpuna neizvesnost, ali je zatim Uniks dodao gas, povećavao razliku do kraja utakmice, do +16, što je bila najveća prednost na utakmici.

Tokom čitavog toka meča najistaknutiji akteri utakmice bili su bekovi domaćih. Bivši košarkaš Crvene zvezde Lorenco Braun sakupio je 21 poen, uz 5 skokova, a samo mu je jedna asistencija falila do dabl-dabl učinka, dok je Mario Hezonja bio najefikasniji sa 22 poena, uz 7 skokova i 5 asistencija. U ekipi Albe poeni su bili ravnopravnije raspoređeni, pa su sa po 12 poena najefikasniji bili Kumađe, koji je imao i dabl-dabl učinak sa isto toliko skokova, i Smit.

Uniks u narednom kolu igra u Beogradu protiv Crvene zvezde, dok će nemački tim ugostiti Makabi iz Tel Aviva.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

NEĆE SKORO NA TEREN: Sad i Englezi optužuju Tonalija!

Sandro Tonali je dobio kaznu od strane italijanskih vlasti od 10 meseci zbog skandala sa onlajn klađenjem. Kazna je trebala...

POVEZANE OBJAVE