VATERPOLO LŠ: Novi Beograd ubedljiv u Splitu

Jadran Split – Novi Beograd 12:17 (4:5, 2:4, 3:3, 3:5 )

Vaterpolisti Novog Beograda, slavili su u Splitu protiv Jadrana, u okviru trećeg kola Lige šampiona. Srpski tim, upisao je i drugu pobedu u ovom takmičenju. Iako je početak bio izjednačen, ipak su uspeli da nametnu svoj ritam i rutinski slave.

Domaći tim, golom Marina Cagalja, otvorio je meč. Uzvratio je tim sa Novog Beograda, pogotkom Duška Pijetlovića, koji je iskoristio igrača više. Prva četvrtina, protiče u egal ritmu. Nijedna ekipa nije uspela da se do sada odlepi. Igra se gol za gol. Ipak, nakon prvog perioda, srpski tim ima prednost.

Odmah na početku druge deonice, povela je ekipa sa Novog Beograda, sa dva gola razlike. Smanjio je na 6:5 Jerko Marinić. Srpski tim, nastavlja da održava prednost od dva pogotka. Strahinja Rašović, vratio je komotnih +3 za Novi Beograd, pri vođstvu od 9:6.

Na početku treće četvrtine, Nikša Dobud smanjuje na 9:7. Bolje su je otvorili Splićani, ali Novi Beograd i dalje vodi. Antonio Dužević, isključen je zbog tri lične greške. I nakon ovog dela igre, tim sa bazena “11. April”, ima komotno vođstvo.

I poslednju četvrtinu, golom je otvorio Luka Bukić. Ovaj deo igre, protiče u održavanju prednosti, tima sa Novog Beograda. Strahinja Rašović ju je povećao, na maksimalnih plus četiri, 15:11. Kasnije je ta prednost uvećana i na 17:12, za relativno ubedljiv trijumf.

Rino Burić je bio najefikasniji u ekipi Jadrana, sa tri pogotka bez promašaja. Goste su predvodili Strahinja Rašović i Nikola Jakšić sa 4 gola. Tri je dodao Angelos Vlahopulos.

U narednoj rundi, Novi Beograd gostuje Ferencvarošu, a Jadran dočekuje drugog srpskog predstavnika, Radnički iz Kragujevca.

Foto: Ilustracija/VK Novi Beograd

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

LALATOVIĆ PRED PARTIZAN: Igramo na njihovom terenu i oni su apsolutni favoriti

Fudbaleri Spartaka iz Subotice sutra nastavljaju takmičenje u Superligi Srbije. Nakon reprezentativne pauze, gostuju Partizanu. Imaju 4 boda manje od...

POVEZANE OBJAVE