OBRADOVIĆ POSLE BUDUĆNOSTI: Ovako treba da se igraju utakmice

Košarkaši Partizana, slavili su protiv Budućnosti, u veoma uzbudljivom derbiju devetog kola ABA lige.

Crno beli su vodili od početka do kraja.

Imali su nekoliko puta dvocifreno vođstvo, ali su se gosti iz Podgorice, vraćali u meč.

Dobrom odbranom, crno beli su ostvarili osmu pobedu u regionalnom takmičenju.

Trener Željko Obradović pohvalio je večerašnje izdanje svojih izabranika.

Između ostalog, dotakao se i varnica na liniji Zagorac – Kuruks.

Imam ja nešto da kažem…Osećam poštovanje prema novinarskoj profesiji, ja ne pratim zaista štampu i ne zanimaju me komentari. Moram ipak da reagujem. To što se pojavilo oko Zagorca i Kuruksa je neistina. Taj ko je lansirao tu priču treba da razmisli zašto jeste. Mnogi mediji su preneli da u Partizanu postoji problem. To je apsolutna neistina, molim onoga ko je objavio da okrene telefon i da pita jer to nije vest, to nije novinarstvo. Znate dobro šta je to. Ja hoću da zaštitim te ljude jer su pošteni momci jer to nije istina. Drago mi je da su navijači dočekali kapitena Zagorca kako su ga dočekali, stvari koje se dešavaju između nas je nama intima – to što je pisano o njima je apsolutno neistina. – rekao je on.

Objasnio je i zašto je Zagorac danas, ponovo bio kapiten:

To je bila moja odluka da Zagorac večeras bude kapiten i ostaće kapiten. Imali smo pravi pošten razgovor, ljudski, gledali smo se u oči. Znam da će dati sve za Partizan, zaslužuje je i Dangubić, tako da je to u ovom trenutku tako. Drago mi je da su navijači uz njega i prepoznali su šta i kako daje Partizanu.

Osvrnuo se i na sam tok meča:

Čestitam igračima na pobedi, na svemu što su uradili. Igrali smo vrlo dobro u prvom poluvremenu, pa onda imali pad u trećoj četvrtini, a onda smo odigrali najbolju odbranu u minutima koji su odlučili utakmicu. Doprinos svih igrača bio jena izuzetnom nivou protiv odlične ekipe Budućnosti koja je igrala veoma pametno. Predvođeni su izvanrednim trenerom i kolegom Džikićem. I njemu čestitam na svemu što su uradili do sada. Uz ogromne probleme koje su imali. Nedostajali su mu Drobnjak i posebno Rid. Mislim da je bila izuzetno dobra utakmica, navijanje je bilo fantastično i to mi je posebno drago. Ovako treba da izgledaju utakmice. – zaključio je on.

U narednom kolu ABA lige, Partizan 4. Decembra ide na noge Igokei.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

OGROMAN PROBLEM ZA VICEŠAMPIONA: Majami bez ključnog igrača, nepoznata dužina pauze!

Košarkaši Majamija u izgubili su od Filadelfije u plej-inu. Imaju još jednu priliku za plasman u doigravanje. Protiv Čikaga odlučiće...

POVEZANE OBJAVE