Crvena zvezda na korak od finala Kupa Srbije

Mladi radnik – Crvena zvezda 1:3 (24:26, 23:25, 25:23, 22:25)

Odbojkaši Crvene zvezde zabeležili su pobedu u prvom meču polufinala Kupa Srbije. Na gostovanju u Požarevcu savladan je Mladi radnik 3:1 i napravljen veliki korak ka plasmanu u finale takmičenja.

Baš kako su pred gostovanje u Požarevcu u redovima Crvene zvezde i najavljivali viđena je teška i neizvesna utakmica, set je rešavala po jedna lopta, a u toj igri nerava uspešniji su bili crveno-beli.

U prvom setu Zvezda je na početku nametnula svoj ritam, brzo povela 3:0, a potom većim delom ovog perioda održavala predost. Sredinom seta domaći su uspeli da izjednače, povedu 15:14, i ušlo se neizvesnu završnicu. U finišu meča crveno-beli su bili uspešniji i ovaj period dobili na razliku.

U sličnom ritmu protekao je i drugi period igre, Zvezda je u presudnim trenucima imala više hrabrosti i koncentracije i na kraju povela 2:0.

Treći set su bolje otvorili domaći, od početka poveli, kontrolisali rezultat. U jednom trenutku imali i četiri poena prednosti 20:16. Ispostavilo se da je ta zaliha bila dovoljna da period, i pored konstantnih napada Zveze, uspešno privedu kraju i smanje vođstvo rivala na 2:1.

Četvrti period igre većim delom je protekao u izjednačenoj igri u kojoj su obe ekipe imale svoje šanse. Zvezda je svoju priliku iskoristila u samom finišu, napravila razliku i zabeležila važan trijumf pred revanš u Beogradu.

Po završetku prve utakmice polufinala Kupa Srbije Igor Žakić, trener Crvene zvezde osvrnuo se na meč i igru svog tima.

Odigrali smo tešku utakmicu, bla je ovo utakmica na jednu loptu, prva tri seta igralo se na razliku, dva smo dobili, jedan izgubili. U četvrtom setu do 20. poena igrlo se egal, poen za poen. Uspeli smo da prelomimo pred kraj seta. Zadovoljan sam većim delom igre, većim delom utakmice kako smo odigrali, kako smo se nosili sa pritiskom u određenim momentima i nekim sudijskim odlukama. Odradli smo pola posla i to tako i treba da gledamo. Nema mesta za mnogo radovanja, slavlja. Definitivno je samo pola posla urađeno, uzeli smo tri od šest setova koliko nam je potrebno za prolaz u finale i moramo da budemo maksimalno fokusirani na to, bio je prvi komentar Žakića.

Vremena za odmor, praktično, nema. Zvezdu već u subotu očekuje novo gostovanje. Ovoga puta ekipi Takova.

Već u subotu nas očekuje utakmica sa Milanovcem koju moramo ozbiljno da shvatimo. Oni su isto domaćinska ekipa, sigurno će hala da bude puna, sigurno će imati ogroman motiv da dobiju Crvenu zvezdu. Na nama je da im to onemogućimo i da odigramo još jednu dobru utakmicu. Još jednom čestitam mojim momcima koji su i u duelu protiv Mladog radnika pokazali karakter, zaključio je Žakić.

Revanš meč polufinala Kupa Srbije na programu je 7.decembra. Susret se igra na Banjici.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Gocić pred Crvenu zvezdu: Respekt i priprema za Ligu šampiona!

Derbi meč poslednjeg kola ligaškog dela domaćeg vaterpolo šampionata igra se na bazenu SC "11. april" u subotu od...

POVEZANE OBJAVE