Ivanićev evro-gol za pobedu, Zvezda na korak od nokaut faze Lige Evrope!

Fudbaleri Crvene zvezde savladali su Ludogorec u 5. kolu Lige Evrope 1:0 i na taj način su na korak od prolaska u nokaut fazu. Crveno-beli sad imaju 10 bodova, ali im na ruku nije išla pobeda Mitjlanda protiv Brage tako da će u poslednjem kolu u Portugalu biti potrebno da se ostvari pozitivan rezultat.

Prvo poluvreme je igralo tvrdo na obe strane. Nijedna ekipa nije stvorila više od jedne prilike, a Crvena zvezda je imala blagu terensku inicijativu.

Gosti su prvi imali dobru priliku kada je posle kontra napada Gonkalveš šutirao sa vrha kaznenog prostora, ali je Borjan dobro reagovao.

Domaći su šansu tražili preko ubacivanja lopte u kazneni prostor, ali je Ludogorec odlično bio postavljen i nije mogao da se probije blok.

najbolju šansu je imao Mirko Ivanić u nadoknadi prvog poluvremena, ali je iz veoma izgledne situacije pogodio tek spoljni deo mreže.

U drugom poluvremenu Dejan Stanković je izvršio izmenu i izveo Aleksandra Kataija i Uveo El Fardu Bena.

Delovali su domaći agresivniji i posle 10 minuta su imali šansu preko Pavkova čiji je šut odbranio golma Pat.

Ipak, do gola su stigli samo par minuta kasnije kada je Ivanić ukrao loptu na nekih 30 metara od gola i sjajnim šutem postigao prelep pogodak za 1:0.

Posle gola Ludogorec je krenuo u napad, ali je Zvezda imala dve dobre prilike iz šuteva iz daljine preko Pavkova i Kange. Međutim, oba šuta su završili pored gola.

Narednih 20-ak minuta igralo se u ritmu koji je Zvezdi odgovarao. Defanzivno su domaći dobro izgledali i nisu dozvoljavali Ludogorecu da vrši pritisak. Dejan Stanković je izmenama “zatvarao” igru.

U 85. minutu ponovo je Mirko Ivanoić imao dobar šut sa vrha kaznenog prostora, ali je lopta otišla malo preko gola.

Dva minuta kasnije gosti su imali veliku priliku, ali srećom po mdomaće nisu najbolje regovali ispred gola.

Pred sam kraj regularnog dela Lazetić, koji je malo pre ušao u igru, imao je jako lepu priliku pošto je zalomio defanzivca Ludogoreca, ali je šutirao malo pored gola.

U nadoknadi vremena Ludogorec je dugim loptama tražio prilaz golu Borjana, ali nisu uspeli da naprave ozbiljniju situaciju osim jednog šuta iz velike daljine.

Na kraju pobeda srpskog šampiona.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

PSV na veličanstven način osigurao titulu!

Fudbaleri PSV-a iz Ajndhovena pobedili su kao gosti Herenven rezultatom 8:0 i najverovatnije osigurali titulu. Po dva gola za PSV...

POVEZANE OBJAVE