PEŠIĆ POSLE LETONIJE: Mnogo je teško, vratiti se u utakmicu nekoliko puta

Košarkaši Srbije, trijumfalno su startovali u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo, koje će se 2023. godine, održati u Japanu, Indoneziji i Filipinima.

Posle drame, pogocima Marka Jagodića Kuridže sa slobodnih bacanja, pobeđena je Letonija (101:100).

Nakon meča, svoje utiske je sumirao selektor Svetislav Pešić:

Odigrali smo utakmicu sa intenzitetom i velikom borbom. Čestitam obema timova, Letonija je odigrala odličnu utakmicu, igrala sjajnu košarku i u odbrani i napadu. Igraju zajedno dosta dugo. Drugi tim je pokazao stav, moral i veru da može da pobedi. To je momenat koji je najvažniji za mene. Moral, stav, timski duh. To su za mene najvažniji detalji u razvijanju našeg novog projekta u ovom takmičenju. Ovo je početak olimpijskog ciklusa i raduje me način na koji smo pobedili, ponoviću još jednom, sa samopouzdanjem i stavom koji smo pokazali. – rekao je on.

Potom je dodao:

Fenomenalan su tim. Naravno, mogli smo da igramo bolje u odbrani, posebno u prvoj četvrtini, ali nismo iznenađeni. Znamo da Letonija ima puno kvaliteta u timu. Ako analiziramo, u prvih 10 minuta su imali 92 odsto procenta šuta. 5/6 za tri poena. Imaju kontinuitet dugo vremena. Pobedili smo jer smo verovali i da će doći vreme da završimo utakmicu onako kako smo je završili.

Napomenuo je Pešić, na čemu treba raditi, pred naredni meč:

Najveći i najbolji kvalitet koji sam video večeras je verovanje da možemo da pobedimo utakmicu. Mi treneri znamo koliko je teško igrati protiv ekipe koja, ne mogu da kažem da ima ovakav dan, nego ima talenat za šut koji je najbolji u Evropi. Pošto mi mislimo da smo najbolji na svetu i u Evropi, a još uvek nismo jer to moramo da dokazujemo u narednim godinama. Najvažnije je da je mnogo teško vratiti se u utakmicu nekoliko puta i pronaći mentalnu snagu protiv ovakve ekipe. Napravili smo odbranu ,a oni su i dalje sve držali u svojim rukama. Izvući ovakvu utakmicu, moram da kažem, publika nas je podigla. U takvoj situaciji je povećan moral ekipe i voleo bih da tako bude i u sledećim utakmicama. – zaključio je popularni “Kari”.

Sledeći meč kvalifikacija, Srbija igra u nedelju protiv Belgije, u Monsu.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Partizan bez najboljeg na derbiju!?

Fudbaleri Partizana u subotu protiv Crvene zvezde imaju priliku da uhvate poslednji voz u borbi za titulu šampiona Srbije. Crveno-beli...

POVEZANE OBJAVE