BIVŠI SELEKTOR BESNEO: Poslao žestok odgovor zbog Đokovića

Srpski teniser Novak Đoković, zbog rigidnog stava australijskih vlasti o vakcinaciji, nalazi se u nezavidnoj situaciji, pred prvi grend slem sezone.

Osim toga, u promotivnom spotu za turnir, devetostruki pobednik i rekorder ovog takmičenja, potpuno je izostavljen.

O tim potezima, oglasio se nekadašnji selektor Dejvis kup tima Srbije, Bogdan Obradović:

To što rade vlasti u Australiji i čitava ta država je sramotno i skandalozno. Svaki turnir ima svog šampiona, generalno u sportu, pa tako i Australijan open. Znamo svi da je tu šampion Novak. Devet puta je osvajao ovaj turnir, juri desetu titulu, istorijski rekord… Takve stvari raditi čoveku koji je legenda tog turnira. Ako se tako ophode prema najboljem, šta mislite kakvi su prema ostalim sportistima. Tužno je na šta je svetski sport spao danas, samo na sticanje ogromnog novca, kapital je najbitniji, ništa drugo. – rekao je on, u intervjuu za Kurir.

Njemu se nije dopalo, što će ovogodišnji Dejvis kup, biti igran u tri grada:

Potpuno je izgubio smisao Dejvis kup. Zamislite, igrate prvo u Austriji, pa se selite u Madrid za polufinale i finale, dok neka grupa igra i u Torinu. Katastrofa! Ranije ste imali dve zemlje, jedna protiv druge, neka je domaćin, direktan okršaj za prolaz dalje, naredni meč je za nekoliko meseci i to je to. – zaključuje Obradović.

Srbija u ovim trenucima, igra meč protiv Austrije, a na terenu je Dušan Lajović, protiv Džeralda Melcera.

Foto: Teniski savez Srbije

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Bandović nakon plasmana u finale Kupa: Zaslužili smo!

Fudbaleri Vojvodine savladali su ekipu Radničkog u Kragujevcu i plasirali se u finale Kupa Srbije. Trener Novosađana Božidar Bandović rekao...

POVEZANE OBJAVE