ĐOKOVIĆ O DOMETIMA NAŠEG TIMA: Smatram da možemo daleko

teniska reprezentacija Srbije slavila je nakon dva odigrana singl meča protiv Austrije, u prvom kolu završnnog turnira Dejvis kupa. Novak je govorio o svom meču protiv Denisa Novaka, kao i o daljim nastupima našeg tima.

Osećao sam se veoma dobro na terenu. Bio sam koncentrisan od prvog poena da izvršim plan igre. Nikad se nisam susreo sa Novakom, smešno je kada kažete Novak, nema nas mnogo, ali nikad pre nismo igrali meč, izjavio je Novak Đoković.

Istako je da je znao njegv današnji protivnik ima dobar skor u ovom takmičenju, kao i da igra pred domaćom publikom.

Trebalo mi je neko vreme da se prilagodim brzini, da počnem da prolazim kroz lopticu. Ključni gem u prvom setu bio je osmi, na 4:3, sa novim loptama. Vratio sam nekoliko servisa, naterao ga da igra, menjao brzinu. Od tada nije bilo povratka. Servirao sam dobro, lepo se kretao. Sve u svemu, dobar nastup. Srećan sam što sam doneo pobedu svojoj zemlji, zaključio je prvi teniser sveta.

Novak je optimističan kada je reč o mogućnostima našeg državnog tima.

Stvarno smatram da razne kominacije koje imamo za singl i dubl nam dozvoljavaju da se nadamo da možemo daleko. Ali, prvo treba da prođemo grupu, pa četvrtfinale. Proći kroz Insbruk, doći u Madrid je ogroman uspeh. Mi uvek imamo najviše ciljeve, barem ja lično. Činjenica je da se igraju dva singla i dva dubl, ako dobijemo uvek taj jedan meč koji se od mene očekuje, u dobroj smo poziciji protiv bilo koga. Ima kvalitetnijih reprezentacija na papiru, ali mi smo jedni od jačih, smatra dvadesetostruki šampion gren slemova.

Prokomentarisao je i drugo reprezentativno takmičenje, ATP kup, za koje je objavljeno da će se igrati od 1. do 9. januara u Sidneju.

-Voleo bih. Videćemo, vreme će pokazati da li ćemo moći. Postoji želja i ostalih reprezentativaca da budu deo ekipe na ATP kupu. Videćemo, ostao je otvoren Novak.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Ataman siguran: Bolji smo od Makabija

Košarkaši Panatinaikosa savladali su Makabi u okviru drugog susreta četvrtfinalne serije. Sada slede dva okršaja u Beogradu – 30....

POVEZANE OBJAVE