LEGENDARNI AUSTRALIJANAC DIREKTAN: Dejvis kup je smejurija!

Selektor teniske reprezentacije Australije i bivši 1. teniser sveta Lejton Hjuit izrazito je nezadovoljan stanjem u Dejvis kupu.

To je otkrio nakon saznanja da postoji mogućnost da domaćin ovog takmičenja od 2022. godine bude Abu Dabi.

Dejvis kup smo doživljavali kao najveću počast jer je predstavljao vrhunac muškog tenisa i donosio je duele u pet setova. Grend slemovi i Dejvis kup, to su bili jedini turniri na kojima smo mogli da vidimo pet setova. Bacili smo to kroz prozor, a sada odbacujemo i ono što je od njega ostalo, rekao je Hjuit.

On je bio više nego direktan.

Ako će organizatori sada da prodaju i dušu Djevis kupa Srednjem istoku na pet godina mislim da je to smejurija i da će na kraju zaista ubiti takmičenje do kraja, izjavio je Australijanac.

Hjuitu i sam novi format teško pada.

Ako će organizatori sada da prodaju i dušu Djevis kupa Srednjem istoku na pet godina mislim da je to smejurija i da će na kraju zaista ubiti takmičenje do kraja, izjavio je Hjuit.

O ovom predlogu ITF će glasati naredne nedelje, a podsećamo da se Dejvis kup u novom formatu igra od 2019. godine, nakon što je prava otkupio fudbaler Barselone Đerard Pike.

Prošle godine takmičenje nije održano zbog epidemiološke situacije.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Bandović nakon plasmana u finale Kupa: Zaslužili smo!

Fudbaleri Vojvodine savladali su ekipu Radničkog u Kragujevcu i plasirali se u finale Kupa Srbije. Trener Novosađana Božidar Bandović rekao...

POVEZANE OBJAVE