UZ DOSTA MUKE: Lajović doneo prvi poen Srbiji

Džerald Melcer – Dušan Lajović 1:2 (6:7, 6:3, 5:7)

Srpski teniser Dušan Lajović, doneo je prvi bod Srbiji, u meču Dejvis kupa, protiv Austrije. Srbin se mučio protiv 287. tenisera sveta, Džeralda Melcera, i slavio nakon tri seta, i velike borbe. Priliku da donese drugi poen Srbiji, i ukupnu pobedu, imaće Novak Đoković. Nakon ovog duela, on će ukrstiti rekete sa Denisom Novakom.

Prvi set protiče bez brejka. Oba tenisera, drže svoj servis. Zapretio je Melcer u petom gemu, ali je Lajović uspeo da se izvuče, i spasi brejk loptu. Lajović je pritiskao u desetom gemu, ali nije uspeo da napravi brejk, vredan osvajanja prvog seta. Kasnije se otišlo u tajbrejk. Bolje ga je počeo Melcer, i poveo sa 3:1. Nije to dugo trajalo, jer je Lajović vratio mini brejk, i izjednačio. Kasnije je stigao do dve set lopte, od kojih je iskoristio drugu.

I drugi set protiče u žestokoj borbi. Ni jedan teniser, ne želi da prepusti svoj servis. Međutim, Austrijanac u sedmom gemu pravi brejk, i bliži je izjednačenju u setovima. Kasnije je to i potvrdio, pa će o pobedniku, odlučivati treći set.

U četvrtom gemu, poslednjeg seta, Lajović je imao dve brejk lopte, ali je tek kasnije, napravio brejk, i poveo sa 3:1. Uz male probleme ga je materijalizovao, stekavši tri gema prednosti. Uspeo je to da prokocka, pošto je Melcer, uspeo da vrati brejk, i unese novu dramu. Svojim servisom, Lajović je minimum, obezbedio tajbrejk. Imao je naš teniser, tri brejk, ujedno i meč lopte, ali ih je Melcer spasao. Četvrtu nije uspeo, i Srbija je povela sa 1:0 u pobedama.

Nakon njih dvojice, na teren izlaze Novak Đoković i Denis Novak.

Podsetimo, prvi tim, koji stigne do dva boda, pobenik je meča.

Naredni duel, naš tim igra već sutra, protiv Nemačke.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Zvezda objavila važnu informaciju za navijače pred polufinalni duel sa Megom! (FOTO)

Košarkaši Crvene zvezde za nedelju dana, u petak 3. maja, dočekuju Megu u prvoj utakmici polufinala ABA lige. Ova utakmica...

POVEZANE OBJAVE