ZVEZDA RAZOČARALA NAVIJAČE: Krah protiv Uniksa, povreda Kalinića!

Košarkaši Crvene zvezde ubedljivo su poraženi u Beogradu, u 12. kolu Evrolige, od ruskog Uniksa sa 98-78.

Domaći košarkaši su praktično igrali samo jednu četvrtinu, jer su u drugom periodu skoro stigli prethodno stečenu visoku prednost rivala, dok je u drugom poluvremenu potpuno demoralisana.

Zvezda je jako loše ušla u utakmicu, i već je tokom prve četvrtine bila u jednom trenutku u zaostatku od 14 poena (26-12). Odlično su šutirali iz igre košarkaši Uniksa, pogodivši čak 5 trojki iz 8 pokušaja. Zvezda je uspela da održi kakav-takav priključak do kraja perioda, kada je bilo 10 poena razlike u korist ruskog sastava. (26-16)

Uniks je snažno otvorio i drugi kvartal, zakucavanjem Tonija Džekirija. Ubrzo su gosti došli i do nove najveće razlike na utakmici, kad su bili u suficitu od 15 poena (33-18). Ipak, Zvezda se razigrala, pre svega zahvaljujući dve vezane trojke kapitena Branka Lazića, kada je usledio tajmaut trenera Uniksa Velimira Perasovića.

Ovaj potez hrvatskog stručnjaka nije urodio plodom, jer je Zvezda, najviše zaslugama Nikole Kalinića, nastavila seriju, koja je na kraju iznosila 11-0.

Zvezdina koncentracija je ipak malo popustila nakon toga, izgubili su nekoliko lopti, pa je tim iz Kazanja ponovo stekao nešto veću zalihu pred odlazak na veliki odmor, ali ipak ne i nedostižnu. Bilo je 47-39.

Ipak, Zvezda nije nastavila sa dobro igrom iz druge deonice. Odmah je Uniks nametnuo svoju igru i pogađao u visokom procentu. Nakon trojke Marija Hezonje i koša Lorenca Brauna Uniks je došao do nove najveće prednosti na utakmici (57-41).

Pokušali su crveno-beli da se vrate, ne oko 4 minuta do kraja ovog kvartala usledila je serija od 7 poena, koju je inicirao Ostin Holins, ali to je bilo kratkog daha.

Nakon dve uzastopne trojke Kenana na kraju 3. četvrtine gosti su imali višak od čak 21 poena.

Na 8 minuta do kraja meča, nakon dodavanja Markovića, Hezonja je ispao, što je Ostin Holins iskoristio za lepo zakucavanje.

Na nešto više od 3 minuta do kraja desila se povreda Nikole Kalinića, koja je poslednje što je trebalo Zvezdi u ovakvom porazu.

Utakmica je do rutinski privedena kraju i Uniks je zadržao veoma visoku razliku.

Najefikasniji igrač utakmice bio je Džo Braun sa 18, dok su poen manje u pobedničkom timu postigli Kenan i Hezonja. U srpskom timu Holins je upisao 15, Volters 13, a Dobrić 11 poena.

U narednom kolu Crvena zvezda će gostovati Zenitu, dok će Uniksu na noge doći Olimpijakos.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

LOŠA FORMA TRAJE: Kecmanović zaustavljen u Rumuniji

Srpski teniser Miomir Kecmanović nije uspeo da se plasira među osam najboljih na turniru u Bukureštu. Izgubio je meč osmine...

POVEZANE OBJAVE