VATERPOLO LŠ: Hrabri Novi Beograd stao pred vicešampionom Evrope

Ferencvaroš – Novi Beograd 11:10 (3:3, 4:3, 4:3, 0:1 )

Vaterpolisti Novog Beograda, poraženi su od Ferencvaroša, u okviru četvrtog kola Vaterpolo lige šampiona. Tim iz srpske prestonice, pružio je odličan otpor, vicešampionu Evrope, ali to nije bilo dovoljno za trijumf. Srpski tim, sada ima dve pobede, i dva poraza.

Nemanja Ubović, doveo je domaćine u vođstvo, a izjednačio je Viktor Rašović na početku meča. Oba tima, postigla su po dva gola, gde niko nema još uvek, priliku da se odlepi. Tim sa bazena “11. april” pružio je izuzetan otpor u prvoj četvrtini, vicešampionu Evrope.

I druga četvrtina, počela je gol za gol. Srpski tim, i dalje uspeva da parira favorizovanom rivalu. Međutim, sa dva gola, domaćini su se odlepili na 7:5. Angelos Vlahopulos, uspeo je da smanji na gol zaostatka. Tim rezultatom se otišlo na veliki odmor.

Na početku treće četvrtine, Novi Beograd je uspeo da izjednači na 7:7, pogotkom Draška Gogova. Nastavljeno je da se igra gol za gol, i meč je i dalje neizvestan. Ali, Ferencvaroš se sa dva gola, odlepio na 10:8. Duško Pjetlović, svojim golom smanjuje na 10:9, najavljujući žestoku borbu, u poslednjoj četvrtini. Uzvratio je odmah, Nemanja Ubović. Sa 11:9, se otišlo na pauzu, pred poslednji period.

Strahinja Rašović, smanjio je na 11:10, i uneo dramu u poslednjih 20 sekundi meča. Međutim, nije bilo snage za potpuni preokret.

Novi Beograd je su sa dva gola predvodili Strahinja Rašović, Duško Pjetlović, i Draško Gogov.

U pobedničkom timu, istakao se Nemanja Ubović sa 4 gola. Marton Vamoš, dodao je tri pogotka.

Naredni meč, Novi Beograd igra na svom terenu protiv Breše.

Foto: Ilustracija/ VK Novi Beograd/ Đorđe Kostić

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

FMP angažovao centra pred Superligu

Košarkaši FMP-a imali su veoma lošu sezonu iza sebe i ostali su bez plasmana u plejof ABA lige. Preostaje...

POVEZANE OBJAVE